Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ο Δήμος Νέας Μάκρης απαντά στο adena-gr

Ο Δήμος δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε την αρμοδιότητα να ελέγχει και να αστυνομεύει τυχόν καταστρατηγήσεις των όρων των αδειών που δίνει...

Αγαπητέ κ. Σκοπελίτη,

Σε απάντηση των όσων μας ενημερώσατε σχετικά με την παραλία LACOSTA έχουμε να σας απαντήσουμε τα παρακάτω:

- Ο Δήμος Νέας Μάκρης, όπως και κάθε Δήμος, κάθε χρόνο νοικιάζει μέρος του κοινόχρηστου χώρου μπροστά από καταστήματα και δίνει άδειες μουσικής για συγκεκριμένη ισχύ και συγκεκριμένο ωράριο, σύμφωνα με το νόμο.

- Ο Δήμος δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε την αρμοδιότητα να ελέγχει και να αστυνομεύει τυχόν καταστρατηγήσεις των όρων των αδειών που δίνει. Την αρμοδιότητα αυτή έχει η Αστυνομία, στην προκείμενη περίπτωση και το Λιμεναρχείο, που υποχρεούται να υποβάλει επιτόπου μηνύσεις σε κάθε παραβάτη.

- Η περίπτωση που αναφέρετε σχετικά με το ότι «δρομολογείται το κλείσιμο της ακτής και μετατροπής της σε ιδιωτική παραλία, όπου οι λουόμενοι θα πληρώνουν είσοδο» δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση.

- Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζουμε ότι ένα μεγάλο, ίσως το καλύτερο, μέρος του αιγιαλού της πόλης μας είναι μόνιμα κλειστό από στρατιωτικές μονάδες και κατασκηνώσεις, κάτι που οι πολίτες οφείλουν να δείχνουν ανάλογη ευαισθησία.

Με εκτίμηση,

Το Γραφείο Τύπου & Δημ. Σχέσεων Δήμου Νέας Μάκρης.

Σε λίγο η απάντηση του Σκοπελίτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου