Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Για κεράκι στην "Παναγία την Θαλασσινή" να πάτε στην Μάλτα!!!


Την παροιμία ¨εδώ τρώνε και πίνουν, αλλού πάνε και το δίνουν" την έχετε ακουστά?
Οι Λέσβιοι Εφοπλιστές της Ναυτικής Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) σίγουρα δεν έχουν ηθικό δίλλημα να τα κονομάνε στην Ελλάδα, αλλά να τα πλοία τους να τα έχουν με σημαία "ευκαιρίας".
Και σίγουρα το Υπουργείο Ναυτιλίας όταν επέτρεψε στην Μαλτέζα Παναγία (την Θαλασσινή) να κάνει την καλοκαιρινή αρπαχτή( κάνοντας το δρομολόγια που έκανε το Jet Ferry του Αγούδημου, Αγιος Κωνσταντίνος Βόρειες Σποράδες), δεν θεώρησε προσβλητικό στην νησιώτική Ελλάδα, την μεγαλύτερη παγκοσμίως ναυτική δύναμη , να κυκλοφορεί ένα πλοίο με ξένη σημαία και μάλιστα "Ευκαιρίας".
Όταν επιχειρηματίες σαν της προηγούμενης ανάρτησης, που έχουν κάθε λόγο (φορολογικό-νομικό κλπ) νηολογούν τα σκάφη τους με Ελληνική σημαία, είναι απαράδεκτο να βλέπεις Ελληνικές εταιρίες "Λαικής Βάσης" να μας ξεφτιλίζουν περνώντας το μήνυμα ότι η χώρα μας είναι "μπέστε σκύλοι αλέστε".
P.s. Valeta, είναι η πρωτεύουσα της Μάλτας, και οι έδρες των εταιρειών έχουν το μέγεθος ταχυδρομικής θυρίδας, όπου εργασιακά δικαιώματα, κανονισμοί ασφαλείας, και φορολογικές απαλλαγές-υποχρεώσεις , ελέγχονται από τον κλειδούχο και από την Panagia Thalassini!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου