Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Καί ο ΕΦΕΤ ποιειν την νήσσαν. Ακόμα μια φορά!

Το πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου Βήματος μίλαγε για τέσσερις σοβαρές υποθέσεις απάτης και παραπλάνησης του καταναλωτή, από ισάριθμες μεγάλες εταιρείες που (εδώ και καιρό) εντόπισαν ελεγκτές του ΕΦΕΤ.
Έγραφε για για αλυσίδα Σουπερ Μάρκετ που συστηματικά και επανειλημμένα παραπλανά τον καταναλωτή (άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο)για ορυκτέλαια και τα περιττώματα, τις «βρωμιές» χωρίς σύνορα και το πέλεκυ του 1 εκατ. ευρώ. Έγραφε για όλα εκτός από τα ονόματα.
4 μέρες μετά, η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ έχει το τελευταίο δελτίο τύπου με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου 2009.
Πριν λίγο τα Blogs π.χ.(troktiko)ανάρτησαν την απόφαση της υπουργού Κ.Μπατζελή, να επιβάλει πρόστιμο (χάδι) στις 2 από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, που κλέβουν και δηλητιάζουν τους καταναλωτές. Βλέποντας και μόνο το όνομα Καρφούρ Μαρινόπουλος, καταλαβαίνει κανείς γιατί τόσο καιρό είχε απλωθεί το πέπλο "συγκάλυψης". Κι αν δεν υπήρχε το πρωτοσέλιδο του Βήματος, πιθανόν να μη το μαθαίναμε ποτέ. Δυστυχώς οι αρμόδιοι διεφθαρμένοιπροστάτες μας, δεν θεωρούν ότι οι κοινοί θνητοί έχουν δικαίωμα να πληροφορούνται άμεσα, ποιος τους ταΐζει τροφές πασπαλισμένες με περιττώματα. Γι αυτό οι παλιοί έλεγαν. "Ότι σκατά και το φτυάρι"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου