Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ο απαράδεκτος κύριος Χαριτάτος!

Θα μου πείτε, "κύριο, αυτόν που βγαίνει δημοσίως και απειλεί ότι "θα βγάλει τα έντερα" όσων του ασκούν κριτική, δεν τον λες...".
Σήμερα λοιπόν ο παρουσιαστής του 10-1 μαζί, Σπύρος Χαριτάτος, μέσα από την εκπομπή, απαντώντας σε μήνυμα που έγραφε ότι του ασκούν αρνητική κριτική σε μπλογκ, ο ίδιος ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού, αγένειας και απανθρωπιάς. Τους έχω χεσμένους", λέει. Και δεν έμεινε σε αυτό...Απείλησε ότι "θα τους βγάλει τα άντερα" όλους όσους ασχολούνται μαζί του. Φράσεις και συναισθήματα που δεν αξίζουν σε κανέναν "άτυχο" τηλεθεατή που έπεσε πάνω στα νεύρα του πρωινού παρουσιαστή....
Τι θα γινόταν άραγε αν τα πρόσωπα με τα οποία ασχολείται η εκπομπή τους (ουκ ολίγα), έλεγαν το ίδιο; Να θυμίσουμε στον ... διαβάστε περισσότερα στο http://mediakanea.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Διαβάστε τα σχόλια των χρηστών στις 20 Μαίου 2010 στις 15:53 και στις 19:15 στην ανάρτηση για τον κύριο Σπύρο Χαριτάτο στα mediaka nea.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορρήσαμε που η δικηγόρος του κ. Χαριτάτου απειλεί με άρση του απορρήτου της ανωνυμίας σας και με μήνυση σε βάρος σας κατά τις διατάξεις περί τύπου.
    Σας πληροφορούμε ότι με πρόσφατη νομολογία κρίθηκε ότιΟ νόμος περί τύπου δεν ισχύει για τα ιδιωτικά ιστολόγια!
    Και επίσης για να αρθεί η ανωνυμία στο διαδίκτυο και να παραβιαστεί το απόρρητο κατά το σύνταγμα επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση τέλεσης συγκεκριμένων σοβαρών κακουργημάτων που προβλέπονται από το νόμο.
    Τελευταία έχω την εντύπωση, ότι παρότι αντισυνταγματικά, έχουν τροποποιήσει το νόμο και πλέον δεν επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών στις οποίες υπάγεται και το διαδίκτυο, ούτε και στα κακουργήματα.
    Το απόρρητο του διαδικτύου υπάγεται στο νόμο περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύμφωνα με τις Γνωμάτευση του Εισαγγελέα του ΑΠ 12/2009 και 8/2009, (Εγκληματικές πράξεις μέσω διαδικτύου) "οι περιπτώσεις στις οποίες οι ανακριτικές αρχές για τον εντοπισμό του δράστη εξυβριστικών, συκοφαντικών, απειλητικών, εκβιαστικών αναρτήσεων στο διαδίκτυο ή αποστολή μηνυμάτων κατά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προανάκρισης ή κυρίας ανάκρισης (κατόπιν εγκλήσεως του παθόντος, ζητούν την ανακοίνωση εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στοιχείων σχετικών με ητν ταυτότηα ή τη θέση της συνδέσεως ή του χρήστη, εκφεύγουν του προστατευτικού πεδίου του άρθρου 19 παρ. 1 του Συντάγματος, αφού στις προαναφερόμενες περιπτώσεις δεν πρόκειται για επικοινωνία ή ανταπόκριση κατά την έννοια της συνταγματικής διατάξεως. Επομένως δεν συντρέχει ο δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου και κατ΄ακολουθία δεν προτατεύεται από το Σύνταγμα και τη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 1 του Ν. 3471/2006 και του Ν. 2009". Συνεπώς αν ο θιγόμενος ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ζητείται η άρση του απορρήτου και η ΑΔΑΕ είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει όλα τα στοιχεία στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο νόμος στον οποίο αναφέρεστε αναφέρεται στα παράνομα αποδεικτικά μέσα (όπως μαγνητοταινίες) που δεν επιτρέπεται να ληφθούν υπόψη στο δικαστήριο και όχι στο διαδίκτυο. Επισης ο δράστης των εγκλημάτων κατά της τιμής μέσω διαδικτύου συλλαμβάνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου γιατί εφαρμόζεται και σε αυτόν η νομοθεσία περί τύπου (αυτόφωρο και σύντομες παραγραφές). Επίσης η αναγγελία άσκησης νομίμου δικαιώματος ή καθήκοντος σε καμία περίπτωση δεν συνιστά απειλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή