Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Γράμμα (διαμαρτυρίας) από το πέλαγος!


Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ (Ναυτικό απομαχικό Ταμείο) διαμαρτύρονται, αλλά τα ΜΜΕ κρίνουν ότι δεν πουλάει το "προβληματάκι" τους, γι αυτό οι εργάτες της θάλασσας καταφεύγουν στα Blogs.
Για τους καλομαθημένους νέους που την αράζουν όλη την ημέρα στις καφετέριες περιμένοντας το "Μέσο" να τους "βολέψει" σε καμία Δημόσιο Υπηρεσία, το adena-gr κρίνει χρήσιμο να τους ενημερώσει ότι:
Η διαλυμένη μετα το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο χώρας μας, δε στάθηκε στα ΞΑΝΑ στα πόδια της με την βοήθεια ΤΡΟΥΜΑΝ. Τα Ευρωπαϊκά πακέτα ήρθαν πολλές δεκαετίες αργότερα. Η Εθνική ανοικοδόμηση στηρίχτηκε στο Ναυτιλιακό και Μεταναστευτικό συνάλλαγμα αρχικά, και στο Τουριστικό αργότερα. Οι σημερινοί καλοπληρωμένοι σοσιαλιστές και καπιταλιστές καθηγητές των ...Πανεπιστημίων, πάντα ξεχνούν να το αναφέρουν όταν κάνουν τις οικονομικές-φιλοσοφικές αναλύσεις και θεωρίες στους μαθητές τους.
Γι αυτό και ελάχιστα μνημεία είναι αφιερωμένα στον Άγνωστο Έλληνα Ναυτικό.
Στις επόμενες αναρτήσεις λοιπόν, θα δημοσιεύσουμε την πνιγμένη φωνή διαμαρτυρίας των απόμαχων , που "όργωναν τις θάλασσες".
Κάποιο γελοίοι Πολιτικοί την θεωρούσαν έξυπνη απάντηση -ατάκα ,όταν οι Ναυτικοί διαμαρτύρονταν για άδικη παρακράτηση (και από τα κατώτερα πληρώματα) χρημάτων τους, υπέρ του ΟΓΑ.
Η ληστεία του Ταμείου τους όμως δεν σταμάτησε ποτέ. Δείτε στην συνέχεια ποιους ...ασφάλιζε και συνταξιοδότησε, το κάποτε πλουσιότερο (λόγω υψηλών κρατήσεων, και σε συνάλλαγμα), Ταμείο τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου