Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ!

Το θέμα της συγκεκαλυμμένης διαφήμισης εξετάζει σήμερα το ΕΣΡ χωρίς ωστόσο να έχουν ενσωματωθεί οι αλλαγές της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα τηλεοπτικά στην ελληνική νομοθεσία.
Η ανεξάρτητη αρχή, θα εξετάσει σήμερα 4 τηλεοπτικούς σταθμούς -μεταξύ των οποίων και η κρατική ΝΕΤ- με αφορμή την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων, ενώ μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, η Ε.Ε., προχώρησε στην αποστολή προειδοποιητικής επιστολής προς τη χώρα μας για την καθυστέρηση που παρουσιάζει στην ενσωμάτωση της Οδηγίας, οι προβλέψεις της οποίας, αφορούν και τη διαφήμιση και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό.(Πηγή Ναυτεμπορική)
Το adena-gr (ξανά) θέτει στη κρίση των αναγνωστών τα δύο διαφορετικής ημερομηνίας προβολής Βιντεο Ρεπορτάζ Πρωινής εκπομπής στη οποία "παρουσιάζεται" στους τηλεθεατές το economiser. ΄Ενα πανάκριβο άχρηστο και άκρως επικίνδυνο προϊόν, που έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως απάτη, και υπόσχεται "εγγυημένα" μείωση του λογαριασμού Ηλεκτρικού ρεύματος 30-45 %, καθώς και προστασία από τις υπερτάσεις της ΔΕΗ και τους κεραυνούς. Εξαιτίας των "ρεπορτάζ" του γνωστού τηλεπαρουσιαστή, εκατοντάδες χιλιάδες θύματα έχουν αγοράσει την μαγική συσκευή, και παρά τις καταγγελίες στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Εμπορίου, καμία Aρχή μέχρι στιγμής δεν έχει επέμβει. Αργότερα θα δείτε τους ίδιους επιτήδειους να εφαρμόζουν το ίδιο κόλπο με μαγνητάκια που υπόσχονται μείωση στη κατανάλωση καυσίμων σε μηχανές εσωτερικής καύσης
Κλικ για Βίντεο 1, Κλικ για Βίντεο 2, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου