Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Άμεση αντίδραση (μετα από 10 χρόνια) απο το αρμόδιο υπουργείο για το λάδι μαιμού στις ΗΠΑ!


Η αποκάλυψη του Adena ξύπνησε έστω και καθυστερημένα το Ελληνικό Κράτος. Διαβάστε:
  1. Άμεσα αντίδρασε το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων στα δημοσιεύματα του Ελληνικού τύπου σχετικά με την διακίνηση Ελληνικού εξτρα παρθένου Ελαιόλαδου στην Αμερική. Με επιστολή του ο Γ. Γραμματέας κ. Κανελλόπουλος αναφέρει:
"Από δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο φαίνεται ότι διακινείται στην Αμερική από την εταιρία Castella imports inc. 60 davids drive Hauppage NY 11788 USA ελαιόλαδο με την επωνυμία Pegasus και Lira ως extra virgin ελαιόλαδο. Σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το North American Olive Oil Association NAOOA διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για πυρηνέλαιο και όχι για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Σημειώνουμε ότι στο ελαιόλαδο με την επωνυμία Pegasus αναγράφεται το τοπωνύμιο Καλαμάτα (Kalamata) και ότι το προϊόν είναι ελληνικό (product of Greece).
Παρακαλούμε όπως:
· διερευνήσετε το θέμα αφού έρθετε σε επαφή με τη NAOOA και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα και αφού διαπιστώσετε το πρόβλημα συγκεντρώσετε όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία προκειμένου να μας τα αποστείλετε για να προβούμε στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες
· ζητήσετε την άμεση απόσυρση των παραπάνω προϊόντων από την αγορά.
· συγκεντρώσετε δείγματα ελαιολάδου από όλες τις συσκευασίες της συγκεκριμένης εταιρίας που αναφέρονται σε ελληνικό προϊόν και να μας τα αποστείλετε.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία
."
P.s Adena. Φυσικά και υπάρχουν αναρίθμητα άλλα "ελληνικά" μαϊμού προιόντα (και μάλιστα ΠΟΠ) που κυκλοφορούν στο εξωτερικό για δεκαετίες. Σε λίγο θα σας τα παρουσιάσουμε με...φωτο-αποδείξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου