Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Κραουνάκηδες:«ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ είναι κουλτούρα, όχι πάθηση»!

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν, ούτε στην κυβέρνηση, να με σώσει»!
Αυτά ήταν τα σοφά λόγια (κι άλλα χειρότερα) που ακούστηκαν από τους (αυτοανακυρηγμένους) εκπρόσωπους της καλλιτεχνικής και πνευματικής ζωής της χώρας. Οι τύπου Κραουνάκηδες, συσπειρώθηκαν σε ανοιχτή εκδήλωση ενάντια στην απαγόρευση του καπνίσματος, που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Ιανός(άλλος αμαρτωλός Οίκος).
Ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος (ως ειδικός) υποστήριξε ότι, η έννοια του παθητικού καπνιστή δεν έχει εξακριβωθεί. «Το να ζούμε σαν άρρωστοι για να πεθάνουμε υγιείς δεν βλέπω να έχει και πολύ νόημα» ξεφούρνισε η (άγνωστη)συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, ο δε καθηγητής (και κατά περίσταση υποψήφιος Πολιτικός) Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, εξέφρασε την άποψη ότι «η κοινωνία είναι αρκετά ώριμη ώστε να λύσει μόνη της το συγκεκριμένο ζήτημα».
P.s. Εκ μέρους του adena-gr παρακαλούμε οι ανωτέρω "αγωνιστές" να δεχθούν τα συγχαρητήριά μας. Επίσης μπράβο στους ιδιοκτήτες του Βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, και της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, που φιλοξένησαν και δημοσίευσαν ένα τέτοιο γεγονός.
Αλήθεια, την επιταγή από τους χορηγούς (τσιγαρο-φαρμακοβιομηχανίες ) θα την μοιραστείτε με τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης? Αλλά καλύτερα οι αναγνώστες να διαβάσουν τα σχόλια που συνοδεύουν το "Ρεπορτάζ" στα ΝΕΑ (κλικ) π.χ....
...Η παρακμή μέρους της πνευματικής ελίτ της χώρας είναι πολύ λυπηρή. Προωθούν εγωιστικά μια αντικειμενικά θανατηφόρα συνήθεια και καλά στα πλαίσια της ελεύθερης επιλογής και της ελευθεριότητας, για να βολέψουν την πάρτυ τους και να μην κόψουν κόσμο από τα μαγαζιά τους, την ώρα που όλοι είναι πνιγμένοι στα οικονομικά προβλήματα.

2 σχόλια:

  1. Κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται να καπνίζουν και μέσα στα σπίτια τους αυτοι που έχουν παιδιά, με απειλή προστίμου και αφαίρεσης της κηδεμονίας.
    Εκεί είναι η ουσία κύριε Κακαουνάκη. Η προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους, όλων των ανθρώπων. Εκτός και αν απαγορεύεται στα μικρά παιδιά να έρχονται στις καφετέριες ή εκεί που εσείς τρώτε τον αγλέορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι τώρα δεν σεβότανε κανένας τους μη καπνιστές. Ο τροχός όμως γυρίζει και από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχει κανένας σεβασμός προς τους καπνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή