Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

«Σύντροφοι», θέλουνε μέση τ’ άρματα!...

Γράφει ο Δευκαλίων

Διαβάσαμε οι περισσότεροι το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου στο Βήμα της Κυριακής και παρακολουθήσαμε οι περισσότεροι την διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού.
Τι συμπέρασμα αποκομίσαμε;
Κατ’ αρχήν την Κυριακή, όσοι διαβάσαμε το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου, ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι ο Πρωθυπουργός κλιμάκωνε βαθμιαία την εκλογική του τακτική προκειμένου μέσω εκβιαστικών-εκφοβιστικών διλημμάτων, που θα έθετε ωμά να προσελκύσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.
Τη Δευτέρα το πρωί το πολιτικό κλίμα ήταν πολεμικό. Και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση με δηλώσεις των στελεχών τους τροφοδοτούσαν την ...ένταση και κανένας δεν φαίνονταν ότι θα έκανε το πρώτο βήμα πίσω ώστε να αποκλιμακωθεί η οξύτητα.
Όλα αυτά μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι. Εκείνη την ώρα η κυβέρνηση φάνηκε ότι κάνει το πρώτο βήμα πίσω.
Διαρροές και τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών έδειχναν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα έθετε με οξύτητα εκβιαστικά-εκφοβιστικά διλήμματα και δεν θα κλιμάκωνε ακόμα περισσότερο την εκλογική του τακτική. Μέχρι τα δελτία ειδήσεων η αποκλιμάκωση είχε γίνει ορατή και απέμεινε το βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel που προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα και να περισώσει το κύρος της Πρωθυπουργικής αντεπίθεσης, που σταμάτησε πριν ακόμα καλά-καλά ξεκινήσει. 
Ήταν πολύ λογικό, η πολύ-αναμενόμενη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού, να μην έχει το ενδιαφέρον που όλοι πρόβλεπαν αρχικά. Ο Δευκαλίων στο προηγούμενο άρθρο του με τίτλο Αποφάσισαν μόνοι τους. Διάλεξαν το άθλιο τέλος (24 Οκτωβρίου) τοποθετήθηκε με σαφήνεια για την τελική τύχη της υπό εκκόλαψη Πρωθυπουργικής αντεπίθεσης, η οποία σύμφωνα με τον γράφοντα ήταν συνέχεια του πολιτικού κατήφορου που άρχισε για την κυβερνώσα παράταξη την επαύριο των Βουλευτικών εκλογών. ...
Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά ο Δευκαλίων επιβεβαιώθηκε.
Η Πρωθυπουργική αντεπίθεση σταμάτησε πριν ξεκινήσει, αφού οι αντιδράσεις στο επίπεδο των πολιτικών στελεχών και της κοινωνικής βάσης του κινήματος που αντιδρούν στην φίλο-μνημονιακή πολιτική, ήταν μεγάλες και έδωσαν στους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου το σαφές μήνυμα: Ως εδώ, μην τολμήσετε να μας εκβιάσετε, δεν θα κάνουμε πίσω θα ηττηθείτε και θα αναγκασθείτε να φύγετε!
Ο φόβος για την απώλεια της εξουσίας τους εξανάγκασε να κάνουν πίσω. Βέβαια δεν ήταν εύκολο να πάρουν πίσω όλα όσα είχαν προηγηθεί γι’ αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου δεν το ξεκαθάρισε εντελώς. Συμπέρασμα:
·        Οι μαγκιές με τα εκλογικά διλήμματα τελείωσαν!
·        Δεν είναι ώρα για ένα προεκλογικό ελιγμό, να διακινδυνεύσουμε την εξουσία!
Λαϊκή Παροιμία: «Σύντροφοι», θέλουνε μέση τ’ άρματα!
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2010/10/blog-post_5694.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου