Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Καμία υποδομή για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.


Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε συνέχεια του... έργου της αυτοματοποιημένης διαχείρισης συνταγών που αφορά στη διαχείριση και στον πλήρη έλεγχο των υποβαλλόμενων συνταγών, και με γνώμονα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και την ποιότητα της παρεχόμενης φαρμακευτικής φροντίδας, προχωρά στην πανελλαδική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του από 1η Δεκεμβρίου.
«Μόνο εάν γίνει ένα θαύμα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ΙΚΑ Βόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του τοπικού παραρτήματος του ΙΚΑ κ. Σταθόπουλος.
Ο ίδιος εξήγησε πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία απολύτως υποδομή για να στηρίξει το εγχείρημα, ενώ δεν έχει ξεκινήσει και η απαραίτητη εκπαίδευση του προσωπικού.
«Θα πρέπει να υπάρξει ο κατάλληλος εξοπλισμός, θα πρέπει να γίνουν συνδέσεις των ιατρείων του Βόλου με γραμμές Internet, ενώ θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ και η online επικοινωνία με τα φαρμακεία. Μέχρι στιγμής τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει. Εάν γίνουν όλα μέσα σε 15 ημέρες τότε θα ξεκινήσουμε. Όμως δεν βλέπω ότι αυτό είναι πιθανό», σημείωσε ο κ. Σταθόπουλος.
Εξαιτίας όλων αυτών των παραλήψεων υπάρχουν έντονες αμφιβολίες για την έναρξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο ΙΚΑ Βόλου στον προβλεπόμενο χρόνο.
«Ακούγεται πως από την 1η Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το σύστημα να εφαρμόζεται πιλοτικά σε ορισμένα παραρτήματα άλλων περιοχών», σημείωσε ο Σταθόπουλος, ο οποίος απέστειλε χθες επείγον έγγραφο στη διοίκηση του ΙΚΑ με το οποίο ζητά διευκρινήσεις ως προς τον τρόπο που θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και ως προς το χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να τηρηθεί.
Πάντως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η έναρξη του προγράμματος θεωρείται τουλάχιστον για το ΙΚΑ Βόλου αβέβαιη.
http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/31797/---.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου