Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Θ. Μικρούτσικος ΤΟ 1993 υπέγραψε την φοβερή πατέντα του νόμου (υπέρ )της ΑΕΠΙ , ο ίδιος την κατήγγειλε το 2001!

Ο Θάνος Μικρούτσικος το 1993 ήταν υπουργός πολιτισμού και αυτός που υπέγραψε την φοβερή πατέντα του νόμου 2121/93 περί πνευματικής ιδιοκτησίας...
δίνοντας το δικαίωμα στους νταβατζήδες ΑΕ της ΑΕΠΙ να κάνουν δική τους υπόθεση την μουσική. Επειδή είναι γνωστό τι μπουρδελάκι είναι η χώρα μας, σας παραθέτω δημοσίευμα του 2001 που ο Θ. Μικρούτσικος καταγγέλλει την ΑΕΠΙ!!!!
"Σήμερα 24-1-2001 συζητείται ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού η καταγγελία που έχουν υποβάλει κατά της ΑΕΠΙ, οι συνθέτες Σταύρος Ξαρχάκος, Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Μαμαγκάκης, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης. Με την καταγγελία τους αυτή, οι καλλιτέχνες ζητούν να...
υποχρεωθεί η ΑΕΠΙ, η οποία είναι ο μόνος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης που λειτουργεί με τη μορφή κερδοσκοπικής εταιρίας στην Ευρώπη, να μη λειτουργεί καταχρηστικά στις σχέσεις της με τους δημιουργούς. Συγκεκριμένα ζητούν να υποχρεωθεί η ΑΕΠΙ: Να μειώσει τις προμήθειές της που είναι 37,5% για τα εκτελεστικά, 25% για τα μηχανικά. Να καταβάλει στους δημιουργούς τους τόκους που προκύπτουν από τα δικαιώματά τους τα οποία από το 1930 καρπώνεται η ίδια παράνομα. Να επιτρέπει το διαχωρισμό δικαιωμάτων και την ατομική διαχείριση κάποιων δικαιωμάτων, όπως κινηματογραφικές ταινίες ή συναυλίες. Να ενημερώνει αναλυτικά τους δημιουργούς για τα συνολικά έσοδα που εισπράττει από κάθε κατηγορία χρηστών και το αντίστοιχο κόστος διαχείρισης. Να ενημερώνει αναλυτικά τους δημιουργούς σχετικά με τον κανονισμό διανομής. Να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα δικαιώματα των δημιουργών, ιδιαίτερα στο χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, όπου τα έσοδά της είναι σκανδαλωδώς χαμηλά σε σχέση με τα αντίστοιχα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να ενημερώνει τους δημιουργούς σχετικά με τα έσοδα που παρακρατεί από τους αλλοδαπούς οργανισμούς (10%) για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και με ποια κριτήρια διαθέτει αυτά στους τυχόν αποδέκτες.

Σε επιστολή τους οι παραπάνω καλλιτέχνες σημειώνουν μεταξύ άλλων «πληροφορούμεθα ότι η ΑΕΠΙ, προκειμένου να αποκρούσει την καταγγελία, συλλέγει υπογραφές μελών της - συναδέλφων μας, παραπληροφορώντας τους ότι πίσω από τους καταγγέλλοντες βρίσκονται δισκογραφικές εταιρίες και άλλοι χρήστες που επιθυμούν να διαλύσουν την ΑΕΠΙ.

Ομως αν συμβούν τα παραπάνω που ζητούν με την καταγγελία τους οι συνθέτες, το σύνολο των μελών της ΑΕΠΙ θα έχει μόνο όφελος. Γι' αυτό οι παραπάνω δημιουργοί καλούν όλους τους Ελληνες δημιουργούς να εκφράσουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στα αιτήματα της καταγγελίας. Πληροφορίες για υπογραφή υποστήριξης: 010-3637487, 010-3633662».

Ηδη την υποστήριξή τους έχουν εκφράσει: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Ορφέας Περίδης, ΠΥΞ ΛΑΞ, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νένα Βενετσάνου, Νίκος Ζούδιαρης, Παρασκευάς Καρασούλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου κ.ά."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_6095.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου