Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αυθαιρεσίες ΑΕΠΙ. Ακούει (αφού δεν βλέπει) κανείς στη Δικαιοσύνη?

Φίλε κάνεις πολύ καλά που το αναφέρεις αυτό για την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» μουσική.
(αφορά το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_1754.html)
Είναι η απάντηση στα κοράκια της ΑΕΠΙ που καπηλεύονται αποκλειστικά τα μουσικά «δικαιώματα» λες και κατέχουν όλη την παγκόσμια μουσική, χωρίς ποτέ να αναφέρουν τα συμβεβλημένα μέλη τους και χάρη στις ασάφειες των νόμων που τους επιτρέπει με μαφιόζικες τακτικές να θησαυρίζουν. Η ασάφεια των νόμων όμως ισχύει και γι αυτούς. Εδώ παραθέτω το απόσπασμα του Ν. 2121/93 αρ. 63 που υποτίθεται ότι ...πατάνε για να απαιτούνε οι Δήμοι να τους προσκομίσεις την «άδεια» της ΑΕΠΙ για τη χορήγηση άδειας μουσικών οργάνων:

« Προκειμένου να χορηγηθεί η κατά το νόμο απαιτούμενη αστυνομική άδεια
για τη χρήση μουσικών οργάνων ή για την καταλληλότητα του χώρου ή όποια
άλλη άδεια σχετική με χώρο όπου πρόκειται να εκτελεσθούν δημόσια μουσικές
συνθέσεις ή άλλα έργα των οποίων η διαχείριση έχει ανατεθεί σε οργανισμό
συλλογικής διαχείρισης, απαιτείται η προσαγωγή έγγραφης άδειας δημόσιας
εκτέλεσης χορηγούμενης από τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης της
εξουσίας δημόσιας εκτέλεσης. Ν.2121/93 αρ.63»

Βλέπετε πουθενά να αναφέρεται η ΑΕΠΙ?? Ο νόμος μιλάει για έναν οποιονδήποτε οργανισμό συλλογικής διαχείρισης. Δηλαδή αν κάποιος προσκομίσει στον Δήμο έγγραφη άδεια π.χ. από την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗ» πρέπει να του χορηγηθεί κανονικά η άδεια μουσικών οργάνων διότι θα παίζει ρεπερτόριο από τον συγκεκριμένο φορέα. (Υποθέτω κάτι τέτοιο θα έκανε ο ανιψιός σου με το καφενείο της European Village).

Ουσιαστικά είναι τόσο ασαφές και σαθρό το πλαίσιο που κινείται η ΑΕΠΙ και που υποτίθεται τηρούν οι Δήμοι που οποιοσδήποτε κατέχει τα δικαιώματα έστω ενός μουσικού έργου θα μπορούσε να χορηγεί άδειες μουσικής και προσκομίζοντας τες στους Δήμους υποχρεούνται να εκδώσουν άδεια μουσικών οργάνων. Δηλαδή στην πραγματικότητα τους λες «εγώ στο χώρο μου θα παίζω αυτό, αυτό, αυτό και αυτό το τραγούδι και ορίστε και οι σχετικές άδειες. Παρακαλώ χορηγήστε μου την άδεια μουσικών οργάνων..».

Προτείνω οι θιγόμενοι από την αυθαιρεσία και ληστεία της ΑΕΠΙ ιδιοκτήτες –ραδιοφώνων, κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και μπαρ να εφαρμόσουν αυτήν την τακτική απαιτώντας από τους Δήμους να τους χορηγηθεί άδεια μουσικών οργάνων και να πετάξουν έξω τα λαμόγια της ΑΕΠΙ.

(*) Θα ήταν ενδιαφέρον και χρήσιμο να μας αναφέρεις αν γνωρίζεις και την διαδικασία χορήγησης άδειας από την «Ελεύθερη Πνευματικών Δικαιωμάτων Μουσική»

(**) Αναφορές και στα:

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_7358.html
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_7637.html
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_583.html

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου