Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Από τι γάλα φτιάχνεται το λεγόμενο “Τρικαλινό” «τυρί»;...

Του Κώστα Ιερακίδη
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Μια απλή ερώτηση, τόσο προς την «ΦΑΓΕ», αλλά ειδικότερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θα μπορούσε ν’ αποδείξει ότι δεν είναι Υπουργείο Βιομηχάνων.
Πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης, που βομβαρδίζεται από τη διαφήμιση για το «Το πρώτο τυρί που καθιέρωσε τη ΦΑΓΕ στο κλάδο των τυροκομικών και την ανέδειξε στη Νο 1 εταιρία στο τυποποιημένο τυρί…», από τι «γάλα» φτιάχνεται το εν λόγω «τυρί»; Γιατί..., αν φτιάχνεται με το ίδιο γάλα που χρησιμοποιούν αντίστοιχες γαλλικές, ιταλικές, ελβετικές βιομηχανίες, αφού έχουμε «ελεύθερη αγορά» (που μάλιστα σας αρέσει), γιατί να μην αγοράσουμε ΞΕΝΑ και φθηνότερα αντίστοιχα προϊόντα;
Στηρίζω την ελληνική παραγωγή και οικονομία, δεν θα πρέπει να σημαίνει στηρίζω τον...
πλουτισμό των ξένων βιομηχανιών τυποποιημένου «γάλακτος» και των ντόπιων μεταπρατών εμπόρων…
Αναρωτιόμαστε, από τι γάλα παρασκευάζεται το «Τρικαλινό» τυρί…
Μήπως από το γάλα των κτηνοτρόφων Θεσσαλίας;
Μήπως από το γάλα των κτηνοτρόφων ολόκληρης της χώρας;
Μήπως από κινέζικο, ή ευρωπαϊκό «γάλα σκόνης»;
Νομοθεσία υπάρχει.
Μηχανισμοί ελέγχου υπάρχουν.
Υποχρέωση των βιομηχανιών να ενημερώνουν (ένδειξη προέλευσης του γάλακτος στη συσκευασία), υπάρχει.
Να γνωρίζουμε τι τρώμε, δεν είναι η ελάχιστη προστασία και καθήκον των αρμίδιων κρατικών φορέων;
Εδώ, βάλατε ταμειακές μηχανές στα Περίπτερα και τις Λαϊκές Αγορές, μια εναρμόνιση των «βιομηχάνων» με τη δική σας νομοθεσία, δεν μπορείτε να επιβάλετε;
Για να δούμε τα «κότσια» σου κύριε Σκανδαλίδη!

* Φυσικά, το ίδιο και για ΟΛΕΣ, κυριολεκτικά όλες, τις βιομηχανίες γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου