Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Κόπια η εισαγγελική πρόταση για Ζαγοριανό



siemens1Λίγο πριν εκδοθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο Siemens, ο Εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Δασούλας με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ζητά εκ νέου να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία σε βάρος του Νίκου Ζαγοριανού.
Κατά του πρώην ανακριτή είχε ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση Siemens.
Ουσιαστικά ο κ Δασούλας αντέγραψε την πρόταση που...
είχε ο ίδιος κάνει στις 18/5/2010, με την οποία και τότε είχε προτείνει την απαλλαγή του πρώην ανακριτή και από κατηγορίες που δεν του είχαν απαγγελθεί ακόμη από τον ειδικό εφέτη ανακριτή.
Το Συμβούλιο Εφετών δεν είχε κάνει τότε δεκτή την πρόταση του κ. Δασούλα και είχε επιστρέψει τη δικογραφία στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή, προκειμένου να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη και για άλλες κατηγορίες. Όπως της παράλειψης του πρώην ανακριτή να συμπεριλάβει στη δικογραφία το αδίκημα της δωροδοκίας σε βάρος του Χριστοφοράκου για 2007 και 2008, καθώς  και τη μη άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απιστίας  σε βάρος κρατικού λειτουργού σχετικά με την υπόθεση.
Η σπουδή της εισαγγελικής πρότασης και μάλιστα μέσα στις γιορτές και ενώ εκκρεμεί ακόμη προκαταρκτική εξέταση και για άλλες κατηγορίες και λίγο πριν την έκδοση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, μπορεί να υποκρύπτει και σκοπιμότητα.
Μένει να δούμε αν το Συμβούλιο Εφετών θα αναμένει την έκδοση του πορίσματος στις 20/1 ως οφείλει ή θα συνέλθει πριν την έκδοση του πορίσματος. Και λέμε οφείλει, διότι στο πόρισμα θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνεται ειδική αναφορά στις παραλείψεις του πρώην ανακριτή, και σε στοιχεία που κατατέθηκαν από μάρτυρες που κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή.
http://www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου