Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τελικά στα σύνορα απαγορεύεται μόνο η (παράνομη) έξοδος από την χώρα!

Σύλληψη του τηλεοπτικού συνεργείου του MEGA στην Ορεστιάδα...Δυο δημοσιογράφοι, ένας οπερατέρ και δυο κάτοικοι της περιοχής Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, συνελήφθηκαν από άνδρες του τμήματος συνοριακής φύλαξης, γιατί μπήκαν σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή.
Τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, που εργαζόταν για την εκπομπή του Παύλου Τσίμα στο MEGA, μαζί με τους δυο πολίτες, εντοπίσθηκαν από Συνοριοφύλακες, που περιπολούσαν στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης, να βρίσκονται στην οριογραμμή των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων και σε χώρο που υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης. Στην κατοχή του συνεργείου βρέθηκε... μία φωτογραφική μηχανή και μία βιντεοκάμερα με οπτικό υλικό τα οποία και κατασχέθηκαν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες δεν τήρησαν τους προβλεπόμενους κανόνες πρόσβασης και τις διαδικασίες δημοσιογραφικής κάλυψης που προϋποθέτουν ειδική άδεια από τις ελληνικές αρχές. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία στα πλαίσια του αυτοφώρου και με προφορική εντολή του εισαγγελέα πρωτοδικών Ορεστιάδας, αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι πέντε κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.
Σημειώνεται ότι πριν από 10 μέρες είχε συλληφθεί στην ίδια περιοχή για τον ίδιο λόγο, Γερμανός δημοσιογράφος, ο οποίος καταδικάσθηκε σε τετράμηνη φυλάκιση, με αναστολή.

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου