Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Γιώργος Λάγαρης: "Τα λιγότερα αιολικά στην Ευρυτανία.Πρώτοι όμως στα υδροηλεκτρικά"..


Συνέντευξη εφ όλης της ύλης και με σπουδαίο ενδιαφέρον για τον νομό έδωσε το μέλος του Δ.Σ της ΡΑΕ κ.Γιώργος Λάγαρης στην Εφημερίδα Ευρυτανικά Νέα στην σημερινή έκδοση.
Μιλά για να νέα του καθήκοντα στηνΡΑΕ τονίζοντας:
"Πράγματι διορίστηκα εδώ και λίγες εβδομάδες μέλος της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας μετά από... σχετική προκήρυξη -και όχι εντολή- του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που αφορούσε στην αναπλήρωση τεσσάρων μελών της, των οποίων είχε λήξει η θητεία"...
Για την άποψη του για τα ΑΠΕ στην Ευρυτανία αλλά και απο εδώ και στο εξής ποια θα είναι η στάση του λέγοντας με έμφαση:
..."το θέμα το γνωρίζω πολύ καλά, έχω άποψη, την έχω διατυπώσει δημόσια εδώ και πολλά χρόνια και δεν συνηθίζω να την αλλάζω χάριν του λεγόμενου πολιτικού κόστους"..
Για την πολιτική του ΥΠΕΚΑ στο νομό τονίζοντας:
.." Σας διαβεβαιώνω πως η Ευρυτανία δεν έχει στοχοποιηθεί ειδικά για κάποιον λόγο. Η γενικότερη κυβερνητική πολιτική στηρίζει, επενδύει και προσδοκά στην πράσινη ανάπτυξη θεωρώντας πως μπορεί να αποτελέσει το μοντέλο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να ξεπεράσει την κρίση που αντιμετωπίζει".
Τελειώνοντας τονίζει τη συνεργασία που θα ήθελε να έχει με όλους τους τοπικούς άρχοντες,με τους φορείς καθώς και με οποιοδήποτε πολίτη.Χαρακτηριστικά λέει:
"Είμαι σίγουρος ότι αν ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο μόνο κερδισμένοι θα βγούμε. Είμαι στη διάθεση των τοπικών αρχών, του Βουλευτή, του Αντιπεριφερειάρχη, των Δημάρχων του νομού μας αλλά και κυρίως των ίδιων των πολιτών είτε μέσω των συλλογικών φορέων εκπροσώπησής τους είτε και μεμονωμένα προκειμένου να προσφέρω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στον τομέα αυτό και να διαμορφώσουμε μια κοινή πορεία και δράση μέσα στο πλαίσιο που σας προανέφερα".
Πράγματι δίνει απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχουν εκφράσει τελευταία οι Ευρυτάνες είτε μέσα απο την σελίδα μας αλλά και σε αυτά που έχουμε και εμείς σαν Κίνηση Πολιτών.Επειδή δεν είχαμε τον χρόνο να την διαβάσουμε λεπτομερέστατα θα ξανα ασχοληθούμε και πάλι .Εν τω μεταξύ μπορείτε να μας στέλετε και εσείς τα ερωτήματα σας και τις παρατηρήσεις σας.
Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου