Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ελέγχους στα κινέζικα καταστήματα .


Ελέγχους στα κινέζικα καταστήματα Μέτρα προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την αθρόα προσέλευση ξένων πολυεθνικών και ενδελεχή έλεγχο της διακίνησης των προϊόντων ειδικά στα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν Κινέζοι ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας.
Με επείγον έγγραφο ο γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΜ Κων. Κόγιας θέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επισημαίνει ότι προκειμένου να σταματήσει το ασύδοτο παραεμπόριο, θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας.
Ο κ. Κόγιας καταγγέλλει ότι στο Βόλο πλέον δραστηριοποιούνται παράνομα τόσοι...
αλλοδαποί και Έλληνες πλανόδιοι γυρολόγοι, που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις και μάλιστα σε μία πορεία που η τοπική αγορά βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.
«Χρειάζεται να υπάρξει μηχανισμός ελέγχου όλων αυτών των πλανόδιων, που και αντίστοιχα παραστατικά δεν έχουν αλλά ούτε και τις απαιτούμενες άδειες πλανόδιων πωλητών. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, όπως γνωρίζετε η τοπική αγορά μας είναι ήδη υπερκορεσμένη και αρκετές επιχειρήσεις είναι υπερχρεωμένες στο τραπεζικό σύστημα. Τα μεγάλα λειτουργικά μας έξοδα δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις του μεγάλου κινδύνου που ελλοχεύει, ώστε αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βρεθούν στη διαδικασία του αφανισμού. Όσο οι Φορείς αδιαφορούν γι’ αυτούς τους κινδύνους και δεν λαμβάνονται σοβαρά μέτρα, τόσο αστυνόμευσης, όσο και ελέγχων, θα διαιωνίζεται το φαινόμενο του παραεμπορίου» σημειώνει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΜ.
Ο κ. Κόγιας παράλληλα θέτει θέμα ανοιχτά για την υπερδαστηριοποίηση των Κινέζων στο εμπόριο, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί το «μεγάλο κίνδυνο» καθώς μία υπερδύναμη δισεκατομμυρίων ανθρώπων με πολύ χαμηλό εργατικό κόστος παράγει μια σειρά από προϊόντα τα οποία πλημμυρίζουν σήμερα την αγορά.
Η ΟΕΒΕΜ ζητά να ελεγχθούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις νομιμοποίησης και αδειοδότησης για την ομαλή λειτουργία τους.
Τέλος προτείνει να υποστηριχθούν συνεταιριστικές προσπάθειες, κοινοπραξίες, συνεταιρισμοί, όμιλοι, ίδρυση Εταιρίας Λαϊκής Βάσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ανταγωνισμός και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση σε τοπικό επίπεδο αλλά και εθνικό με προτάσεις που θα κατατεθούν υπόψη της Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου