Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Όλη η αλήθεια για τα Φωτοβολταϊκά στην Αιτωλοακαρνανία .

altΜε πολύ μεγάλη ευκολία κάποιοι έσπευσαν να καταστροφολογήσουν για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και σίγουρα υπήρξε λάθοςή πρόχειρη ενημέρωση. Έσπευσαν να μιλήσουν ακόμη και για απόρριψη όλων των αιτήσεων των αγροτών στον νομό ή και για «κόψιμο» της Αιτωλοακαρνανίας από τις ΑΠΕ! Οι συγκεκριμένοι καταστροφολόγοι, διαστρέβλωσαν το αίτημα της ΔΕΗ που ζητούσε να σταματήσει η παραλαβή νέων αιτήσεων, χωρίς να υπάρχει κάποιο θέμα με τις αιτήσεις που ήδη έχουν κατατεθεί.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.,
οι αιτήσεις αυτές... εξετάζονται κανονικά από την ΔΕΗ , που είναι έτοιμη το επόμενο διάστημα να κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις και ταυτόχρονα να εγκρίνει και τις πρώτες αιτήσεις αγροτών της Αιτωλ/νίας. Όλα δείχνουν πως ο νομός μας θα είναι και ο πρώτος πανελλαδικά σε τέτοιες εγκρίσεις αγροτικών φωτοβολταϊκών.
altΣε δήλωση του, τον Ιούλιο του 2010 ο Υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης επεσήμανε : «Δεν πρέπει να θεωρηθεί δουλειά η ενασχόληση με τις ΑΠΕ, αλλά επένδυση γι αυτό και οι αγρότες θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί στα βήματα που θα ακολουθήσουν»
Η αλήθεια λοιπόν είναι πως , ζητήματα κορεσμού του δικτύου, που υπάρχουν όντως σε κάποιες περιοχές, επίσης θα εξεταστούν από την ΔΕΗ φυσικά σε μια διαδικασία η οποία δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι αυτονόητο βεβαίως ότι φάκελοι που έχουν ελλείψεις προβλήματα κλπ δεν θα προχωρήσουν, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε επενδυτικό πρόγραμμα.
Πάντως καλό είναι να θυμηθούμε και μια παλαιότερη δήλωση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Θάνου Μωραΐτη, που σε εκδήλωση της ΕΑΣ Αγρινίου, τον Ιούλιο του 2010, είχε πει σε χαιρετισμό του: «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να αποτελέσουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα στους αγρότες. Πρόκειται για μια νέα αρχή και εφαρμογή στην πράξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει  η πράσινη ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρηθεί δουλειά η ενασχόληση με αυτές αλλά επένδυση γι αυτό και οι αγρότες θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί στα βήματα που θα ακολουθήσουν.»
http://www.toparon.gr/politika/237-2011-01-19-12-01-26

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου