Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη επιδιώκει η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου

ΣTAΘEPH ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί πύλη εισόδου τουριστών και από τα Βαλκάνια, επιδιώκει η νέα αυτοδιοικητική αρχή Σκοπέλου, προσδοκώντας ότι μέρος της τουριστικής κίνησης θα διοχετευθεί και στις Βόρειες Σποράδες.
Oπως δήλωσε ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και να ...συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και με τους ακτοπλόους, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για την άρση της ακτοπλοϊκής απομόνωσης του νησιού και παράλληλα για την τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Επιπροσθέτως ο δήμαρχος ανέφερε πως θα δρομολογηθεί και η δημιουργία ενός παρατηρητηρίου τουρισμού, ώστε, όπως τόνισε ειδικότερα, «να μπορούμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε αποτελεσματικότερα την τουριστική μας πολιτική». Εξήγησε, δε, πως σε ό,τι αφορά τον τρόπο σύστασης και λειτουργίας του νεότευκτου θεσμού, ο οποίος θα λειτουργήσει με πρωτοβουλία του Δήμου Σκοπέλου, βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου