Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ρ.Τ.Ερντογάν: "Ξεχάστε τις συμφωνίες επανεισδοχής - Είναι ανόητο να μιλάμε για αυτές"!

Eυτυχώς μας έδωσε την έγκρισή του ο Ρ.Τ.Ερντογάν για τα μέτρα φύλαξης που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση στον Έβρο και δήλωσε ότι "δεν τον ενοχλούν", αλλά πολύ έξυπνα: ξεκαθάρισε ότι "Είναι οξύμωρο εμείς να σκεφτόμαστε την επανεισδοχή βάση των συμφωνιών 1.000 ατόμων». Άρα συμφωνίες επανεισδοχής, τέλος και επίσης τέλος και στις πομφόλυγες των κυβερνητικών που υποστήριζαν τον περασμένο Μάϊο ότι "Δέχθηκε η Τουρκία την συμφωνία επανεισδοχής".
«Τα μέτρα που...
παίρνει η Ελλάδα για τον έλεγχο της παράνομης εισόδου μεταναστών από τον Έβρο, δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ως οικοδόμηση τείχους. Το τείχος είναι κάτι διαφορετικό. Το συρματόπλεγμα άλλο» σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Όταν πληροφορήθηκα από τον ομόλογό μου τον αριθμό των λαθρομεταναστών, σχημάτισα μια διαφορετική γνώμη. Μου ανέφεραν για ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Οι 500.000 εξ αυτών έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι οξύμωρο εμείς να σκεφτόμαστε την επανεισδοχή βάση των συμφωνιών 1.000 ατόμων». είπε ο κ. Ερντογάν.

«Θα ήταν λάθος να το αποκαλούμε αυτό τείχος, είναι μόνο ένα συρματόπλεγμα, την κατασκευή του οποίου έχουμε συζητήσει μεταξύ μας και υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη» κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου έγινε αναφορά και στο Κυπριακό: «Γνωρίζω ότι οι Ελληνοκύπριοι ανησυχούν για την ισχύ της Τουρκίας και αν ακόμα επιτευχθεί συμφωνία, ανησυχούν ότι δεν θα κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας» είπε ο κ. Ερντογάν.

Έσπευσε, ωστόσο, να διαβεβαιώσει ότι «αυτές είναι αβάσιμες ανησυχίες, γιατί η τουρκική φιλία είναι ισχυρή και σταθερά θεμελιωμένη» (σ.σ.: Χα!).

«Απευθύνω, λοιπόν, έκκληση στους Ελληνοκυπρίους, να κάνουν βήματα και να δουν από κοινού με τους Τουρκοκυπρίους το μέλλον του νησιού».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου