Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αποκάλυψη για τις "Αποκαλύψεις".Κλίμα ανασφάλειας κι οι εργαζόμενοι απλήρωτοι?

«Επίσκεψη» - όχι εθιμοτυπική – πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η επιθεώρηση εργασίας στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις». Το κλιμάκιο των τριών επιθεωρητών πέρασε την πόρτα της Αιγιαλείας το πρωί και κατευθύνθηκε στο βάθος στην οικονομική διεύθυνση. Οι φήμες λένε ότι ζήτησε και πήρε στοιχεία για τη μισθοδοσία – που καθυστερεί υπερβολικά – αλλά το ψάξιμο συνεχίζεται. Μόλις στην εφημερίδα μπήκαν οι τρις της επιθεώρησης επεσε...
σύρμα και κάποιοι ίδρωσαν στα πολυτελέστατα γραφεία του πρώτου ορόφου. Πάντως η επιθεώρηση δεν ανέβηκε στα ψηλά πατώματα και έμεινε περιμένοντας απαντήσεις από την οικονομική διεύθυνση της εφημερίδας.
Στην Αποκαλυπτική εφημερίδα των δύο εκδοτών το κλίμα ανασφάλειας καλά κρατεί και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο όσοι είναι με μπλοκ, από τον Οκτώβριο όσοι δημοσιογράφοι είναι μη αρεστοί και οι... κολλητοί απλά έχουν εξοφληθεί και το Νοέμβριο. Εξαιρούνται βέβαια το ατελιέ που μετά τη σύσκεψη πριν δύο βδομάδες κατάφερε να εξοφληθεί και το Νοέμβριο για να... κλείσουν τα στόματα. Μέσα σε αυτό το κλίμα η επιθεώρηση εργασίας έδωσε λίγες μέρες περιθώριο στην εργοδοσία να πληρώσει και πλέον θα ψάξει τι συμβαίνει με όσους έφυγαν. Γιατί; Όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί τρεις και παραπάνω μήνες αλλά δεν έχουν πάρει την αποζημίωση τους. Ακριβώς. Ορισμένοι έχουν απολύσεις στα χέρια τους, όμως δεν πήραν ούτε αποζημίωση ούτε δεδουλευμένα. 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου