Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Προς τον "πνευματικό δημιουργό" της ΑΕΠΙ

Προς τον «πνευματικό δημιουργό» μέλος της ΑΕΠΙ και όχι… έμπορο μουσικής.. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα που δεν απαιτούνται «ειδικές άδειες» για να αναρτήσουμε πνευματικά φιμωμένα δικαιώματα.
Όλοι εμείς που γράφουμε αυτό το διάστημα για την παραπλανητική και αυθαίρετη δράση σας δεν είμαστε άλλοι από παθόντες επαγγελματίες της ασυδοσίας σας επι σειρά ετών και...καμία σχέση δεν έχουμε με την ομάδα του tromaktikou.
Επι της ουσίας τώρα, δεν μας εκφέρατε κανένα επιχείρημα που να αποδεικνύει το αντίθετο στα γραφόμενά μας. Και επαναδιατυπώνουμε μήπως και ποτέ απαντηθούν.:

- Γιατί δεν εμφανίζετε την λίστα των χιλιάδων μελών σας? Απαιτείτε από τους επιχειρηματίες να πληρώνουν και να αγοράζουν ένα προϊόν ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΤΕ και κανένας δεν ξέρει ποιο ακριβώς είναι!! Το θεωρείτε δίκαιο και σωστό αυτό ???

- Δεν μπορεί κάποιος σε αυτή τη χώρα να χρησιμοποιεί το.. 1% των καλλιτεχνών (που οι ίδιοι ισχυρίζεστε ότι δεν έχετε συμβεβλημένο στην Ελλάδα) χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΣΑΣ??
- Τι γίνεται με το παγκόσμιο ρεπερτόριο?? Εκεί όπου το … 1% (θεωρητικά πάντα και βάσει την δική σας εκτίμηση) αντιστοιχεί σε εκατομμύρια μουσικά έργα??
- Πως καταβάλλετε τα πνευματικά δικαιώματα στους δημιουργούς??? Για παράδειγμα από ένα μπαρ απαιτείτε να σας καταβάλει αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε έτος. ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ποιους συμβεβλημένους δημιουργούς σας χρησιμοποίησε (αφού δεν είναι δυνατό να έχετε κάποια συγκεκριμένη Play list) ώστε να τους καταβάλλετε τα ανάλογα δικαιώματα?? Μήπως τελικά όλα αυτά τα χρήματα τα καρπώνεστε μερικοί λίγοι προνομιούχοι??
- Γιατί πληρώνεστε πολλαπλά για τα ίδια έργα?? Δηλαδή για παράδειγμα ένα τραγούδι που παίζεται από την τηλεόραση η οποία σας έχει ήδη πληρώσει γιατί σας ξαναπληρώνει το καφενείο που το παίζει??
- Γιατί πρέπει να προ-πληρώνεστε στην αρχή κάθε έτους για κάτι που κάποιος ακόμα δεν έχει χρησιμοποιήσει???
- Γιατί εκβιάζετε τους Δήμους να απαιτούν την δική σας και μόνο σχετική «άδεια» την στιγμή που ο αντίστοιχός νόμος δεν περιγράφει κάτι τέτοιο??
..Αυτά είναι λίγα από αυτά που γράφτηκαν. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα όπως πχ για τις μαφιόζικες πρακτικές που ακλουθείτε με.. «δικαστικές» απειλές και εκβιασμούς σε διάφορους επιχειρηματίες που αντιστέκονται όπως και αυτές που μόλις εκτοξεύσατε προς το tromaktiko.
Να υποθέσουμε ότι όλα αυτά είναι πράγματα που σας.. «τιμούν» ως πνευματικό άνθρωπο και ως… καλλιτέχνη κύριε «πνευματικέ δημιουργέ»? Η μήπως είναι τρόποι να θησαυρίζετε στην πλάτη κάποιων χωρίς μεγάλο κόπο? (Εντάξει, γράφουμε μια .. «πνευματική δημιουργία» και μετά καθόμαστε και εισπράτουμε..)
Για όλα αυτά εμείς θα αντισταθούμε. Νοιώθουμε ήδη τον φόβο σας και νιώθουμε ήδη διακαίωση! Για εμας θα είστε πάντα ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ κύριε «πνευματικέ δημιουργέ».
Αναγνώστης


-----------------------------------------------

Αγαπητέ δημιουργέ,

Το πρόβλημα του επιχειρηματικού κόσμου δεν είναι καθόλου η ΑΕΠΙ, αλλά το Κράτος.
Γιατί αν το Κράτος λειτουργούσε ορθά, δεν θα εκφραζόταν κανείς ανάρμοστα προς την ΑΕΠΙ.

Μία ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία είναι παντελώς αδιάφορη για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Μία όμως ομάδα ατόμων που με συμμαχίες θολές έχουν γίνει κατεστημένο μέσα από την ημιμάθεια, το "περίπου" και το "συνηθίζεται"... αποτελούν πρόβλημα.

Οι ερωτήσεις λοιπόν που καλείσαι να απαντήσεις με σαφήνεια είναι απλές (και σε ρωτώ διότι δηλώνεις μέλος της εν λόγω εταιρείας):

1) Γιατί δεν έχει αναρτημένο πουθενά τον κατάλογο των συμβεβλημένων καλλιτεχνών;
2) Γιατί οι κατά τόπους εισπράκτορες δεν επιδεικνύουν τιμοκατάλογο υπηρεσιών και κόστη;
3) Πού μπορεί κάποιος να βρει την ιδιοκτησία καθεμιάς από τις μετοχές της εταιρείας σας ονομαστικά ως προβλέπει ο νόμος "Οι οργανισμοί αυτοί λειτουργούν με οποιαδήποτε εταιρική μορφή. Αν λειτουργούν με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, τότε οι μετοχές της εταιρείας αυτής είναι υποχρεωτικώς ονομαστικές στο σύνολό τους. " νόμος 2121/93 άρθρο 54 παρ.1

Τα ερωτήματα πιστεύω ότι είναι κρυστάλλινα. Το αυτό θα επιθυμούσα και για τις απαντήσεις σου.


Υ.Γ. Όταν στέλνεις έγγραφα του τύπου εξωδίκου διαμαρτυρίας, θυμήσου ότι για να αναφέρεις "επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου" θα πρέπει να γράφεις επώνυμα. Εσύ βέβαια επίσης χρησιμοποιείς το blog για να έχεις ανωνυμία. Απλά, γιατί φαίνεται άσχημα το αναφέρω.
Ο "θείος"
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_5128.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου