Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

«Το αδίκημα με την απάτη στο ΙΚΑ έχει τεκμηρωθεί»...


Το αδίκημα με την απάτη στο ΙΚΑ έχει τεκμηριωθεί και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά την έρευνα της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Ομάδα αγνώστων ατόμων υπέβαλε μέσω Ίντερνετ ψεύτικες  αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις στο ΙΚΑ δηλώνοντας εργαζόμενους και μέρες απασχόλησης που δεν... αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι δηλώσεις αυτές αφορούσαν σε έργα, είτε φανταστικά, είτε πραγματικά (οικοδομές κλπ), με ένσημα πιστωμένα χωρίς οι ιδιοκτήτες αυτών των έργων να γνωρίζουν το παραμικρό.

Οι δηλωμένοι εργαζόμενοι που είχαν κάνει την συμφωνία με τα κυκλώματα έπαιρναν τα ένσημα ασφάλισης και όλες τις παροχές που προκύπτουν από την ασφάλιση (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κλπ) καταβάλλοντας την εισφορά που τους αναλογούσε στο ΙΚΑ, και στον δήθεν εργοδότη το ποσό που είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους, ο οποίος όμως δεν το κατέβαλε στο ΙΚΑ, όπως υποχρεούται από το νόμο.

Ο κ. Σπυρόπουλος, εξέφρασε την ελπίδα στο κύκλωμα να μην υπάρχουν υπάλληλοι του Ιδρύματος χωρίς να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως είπε υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.200 ψευδείς αναλυτικές δηλώσεις που αγόραζαν κάποιοι πλασματική ασφάλιση.

Όπως είπε, δεκάδες ασφαλισμένοι θεμελίωσαν ασφαλιστικά δικαιώματα και το ΙΚΑ δεν πήρε δραχμή.

Σημείωσε επίσης πως το κύκλωμα είναι απλωμένο σε όλη την Ελλάδα και πως οι ασφαλισμένοι γνώριζαν για την απάτη από τη στιγμή που πλήρωναν για ασφαλιστικές εισφορές.

Εκτίμησε τέλος πως αυτή η απάτη πρέπει να γινόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου