Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ..... ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΑ BLOGS

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με τη συνέντευξή του στην Καθημερινή, ανοίγει ένα ακόμη θερμό μέτωπο, με τα blogs. Αναφέρεται μάλιστα συγκεκριμένα στη zougla και στο tromaktiko, αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του υπέρ της επωνυμίας των blogs, ώστε να υπάρχει κατά το νόμο υπεύθυνος, εναντίον του οποίου θα μπορεί να στραφεί όποιος θεωρεί ότι συκοφαντείται. Ο Θόδωρος Πάγκαλος, με αιχμηρές εκφράσεις, αναφέρεται σε εκβιασμούς που γίνονται με πρόσχημα τις πολιτικές διαπιστώσεις και εμφανίζεται αμετακίνητος στη θέση ότι πρέπει να μπουν κανόνες στη blogόσφαιρα. Το...
ερώτημα είναι αν της παρέμβασης Πάγκαλου έχει προηγηθεί συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου ή αν ο αντιπρόεδρος βγαίνει μπροστά αυτοβούλως.
Σχόλιο: H ακριβή διατύπωση έχει ως εξής: – Τα μπλογκ είναι μια απελευθερωτική κατάκτηση για τον πολίτη με την έννοια της απολύτου δημόσιας ελεύθερης έκφρασης. Αλλά, όταν ένα μπλογκ μετατρέπεται σε χυδαιογράφημα με απειλές εγκληματικού χαρακτήρα ανακατεμένες με πολιτικές διαπιστώσεις, τότε πρέπει κάτι να κάνουμε. Διότι στην Ελλάδα δεκάδες μπλογκ έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες. Η «zougla.gr», π.χ., είναι του γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, το άλλο, το «tromaktiko», επίσης. Επομένως, είναι γνωστό ποιοι έχουν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και δεν μπορούν αυτοί οι κύριοι να δημοσιεύουν ό,τι ήθελε προκύψει, χωρίς τις συνέπειες του νόμου. Χρειάζεται επειγόντως ένα νομοθετικό πλαίσιο και να υπάρχει σε αυτά τα μπλογκ-εφημερίδες τουλάχιστον ένας υπεύθυνος κατά τον νόμο.

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz1BCGImI3U

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου