Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το «βαθύ λαρύγγι», η Siemens, ο Καραμανλής, η ΕΣΗΕΑ

Η ραστώνη της Πρωτοχρονιάς, άφησε σχεδόν ασχολίαστο το ζήτημα που προέκυψε με το «βαθύ λαρύγγι» που παρέδιδε στη Siemens εμπιστευτικά σημειώματα για τον Κώστα Καραμανλή την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.
Η είδηση προήλθε από το Πρώτο Θέμα υπό τον τίτλο «WIKILEAKS ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ- Τι κάρφωνε στον Χριστοφοράκο η δημοσιογράφος «θηλυκός κοριός» που ήταν δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό». Μπορεί οι τίτλος να είναι υπερβολικός- ουδεμία σχέση μπορούν να έχουν με τα WIKILEAKS τα ραπόρτα μιας δημοσιογράφου, αλλά το θέμα δημιουργεί μείζον θέμα ηθικής τάξεως για τη δημοσιογραφική πιάτσα.
Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά ότι το σύνθημα «αλήτες- ρουφιάνοι- δημοσιογράφοι» δεν στερείται βάσης.
Το συμβόλαιο «παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών» που... υπέγραψε η συγκεκριμένη «δημοσιογράφος», παρουσίασε (με σβησμένο το όνομά της)  το Antinews, το οποίο σημειώνει: «Το ενδιαφέρον είναι ότι η κ.«Μ» (έτσι θα την λέμε στο εξής), αμειβόταν και, ως λέγεται, εξακολουθεί να αμείβεται, από τον ΟΤΕ. Και λόγω αυτής της θέσης της, στελέχη της Siemens Hellas την φέρουν να είχε πολύ καλές σχέσεις με τον κατηγορούμενο για το .........σκάνδαλο, άλλοτε επικεφαλής του τομέα τηλεπικοινωνιών της εταιρείας, Πρόδρομο Μαυρίδη – «Μάκη» Μαυρίδη, όπως συνήθιζαν να φωνάζουν τον «Πόντιο» στην εταιρεία».
Όπως αναφέρει το Antinews, «στις «εκθέσεις» της περιγράφονται, αλλού με μεγάλη δόση υπερβολής, αλλού λιγότερο, πασίγνωστα, όχι μόνο στη δημοσιογραφική πιάτσα, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, κουτσομπολιά περί της καταστάσεως που βρισκόταν ο τότε πρωθυπουργός, τα οποία διέδιδαν τα γνωστά κυκλώματα και παπαγαλάκια για να τον υπονομεύσουν. Ειδικότερα, ότι έπινε περισσότερο από όσο έπρεπε, δεν δούλευε, κ.ο.κ. Κι’ όμως, η κ.«Μ», παρουσιάζεται σε κάποια δημοσιεύματα, ούτε λίγο ούτε πολύ ως την Ελληνίδα Μάτα Χάρι, που’ χει κρυφό καμάρι, όσα οι άλλοι τα είχαν κάνει βούκινο… Είναι αναφορές που, όπως διαρρέουν από την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο, περιλαμβάνονται στα «νέα» στοιχεία του σκληρού δίσκου του κομπιούτερ του πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκου…
Η κ.«Μ» προσελήφθη στη Siemens Hellas, ως φαίνεται από τη «σύμβαση για παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών» που υπέγραψε, την 1η 11 2007 με την ιδιότητα της «δημοσιογράφου-συμβούλου Τύπου και Προβολής». Η αμοιβή της ήταν 30.000 ευρώ. Καλά λεφτά, δηλαδή, για δεύτερη ή τρίτη δουλειά, τη στιγμή που άλλοι δημοσιογράφοι, μετά βίας είχαν μια δουλειά. Εάν ληφθούν υπόψιν πάντως, οι διασυνδέσεις της στον ΟΤΕ και η θρυλούμενη επαφή της με τον Π. Μαυρίδη, η κ.«Μ» προσελήφθη στη Siemens μάλλον ως ρουσφέτι παρά ως Μάτα Χάρι της ελληνικής δημοσιογραφίας. Στη σύμβασή της αναφέρεται ότι η «επαγγελματίας αναλαμβάνει να παράσχει ανεξάρτητες υπηρεσίες ως ειδική σύμβουλος για θέματα που εντάσσονται στα πλαίσια εξειδίκευσης της επαγγελματία. Ειδικότερα, αναλαμβάνει να παρέχει υπηρεσίες προετοιμασίας και σύνταξης ενημερωτικού εντύπου, το οποίο εκδίδεται για λογαριασμό της εταιρείας, και το οποίο φέρει τον τίτλο «Intelligence Report». Το έντυπο αυτό θα παραλαμβάνει η εταιρεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου»…
Με δυο λόγια, η κ. «Μ» ανέλαβε να ενημερώνει τη Siemens για τα κουτσομπολιά και τους… δράκους που κυκλοφορούσαν για τον πρώην πρωθυπουργό, έναντι του καθόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 2.500 ευρώ το μήνα.
Επί των ημερών του Κ. Καραμανλή, υπήρξαν και άλλοι που έκαναν αυτή τη δουλειά. Ένας νεαρός κομψευόμενος τρόφιμος του Μαξίμου για παράδειγμα, τροφοδοτούσε με κουτσομπολιά και… δράκους μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα- με το αζημίωτο φανταζόμαστε.
Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούμε πια να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Η κ. «Μ» είναι γνωστή, μιας και η σύμβασή της βρίσκεται στα χέρια της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.
Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να μάθει το όνομά της και να την οδηγήσει στα πειθαρχικά όργανα. Ταυτοχρόνως οφείλει να πάρει θέση σε άλλα θέματα ηθικής τάξης που προκύπτουν με διάφορα χρυσοπληρωμένα καργιόλια- για να θυμηθούμε και τον Στάθη, της ελληνικής δημοσιογραφίας. Χρυσοπληρωμένα καργιόλια με μαύρα λεφτά, με κότερα και βίλες, εκβιαστές και υπαλληλίσκους επιχειρηματιών, φοροφυγάδες και εισφοροδιαφεύγοντες που έχουν- στο καπάκι, το θράσος να καταγγέλλουν κάποιους γιατρούς και δικηγόρους γιατί δεν κόβουν αποδείξεις, κάνοντας ρεγάλο στην πολιτική ηγεσία. Και αν το πολιτικό προσωπικό επιμείνει να καλύπτει αυτά τα χρυσοπληρωμένα καργιόλια- να βγει η ΕΣΗΕΑ και να καταγγείλει δημόσια το γεγονός.
Αν δεν το κάνει, το «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» θα ακούγεται συχνότερα και δυνατότερα- και αυτοί που θα το φωνάζουν θα έχουν –δυστυχώς- απόλυτο δίκιο.


Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου