Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Tρομοκρατία παντού; "Χάκεψαν" site που παλεύει για την ελευθερία της μουσικής

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση που κάναμε για τη διεξαγωγή έρευνας ελληνικών τραγουδιών ελεύθερων πνευματικών δικαιωμάτων, οι σέρβερ που φιλοξενούσαν την ιστοσελίδα μας fairmusic.gr  δέχθηκε επίθεση από χάκερ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι...
πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Σε κάθε ...περίπτωση έχει δρομολογηθεί ήδη η ανάκτηση όλων των δεδομένων και εντός της ημέρας θα επανέλθουμε κανονική λειτουργία. Το email μας fairmusicgr@gmail.com λειτουργεί κανονικά.

Τέτοιες τακτικές που προέρχονται από οπουδήποτε θα μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Και για να γίνουμε κατανοητοί στους αναγνώστες σου, η ανακοίνωσή μας ήταν η παρακάτω:
Σε συνέχεια της κίνησης ενάντια στις αυθαίρετες πράξεις από τους εισπράκτορες των πνευματικών δικαιωμάτων και τις υπέρογκες χρεώσεις, ξεκινάμε μια μεγάλη έρευνα στην οποία ζητούμε βοήθεια από όλους τους αναγνώστες σου:

Από τα ελληνικά μουσικά κομμάτια ξεκινάμε μια έρευνα ώστε να συγκεντρωθούν εκείνοι οι τίτλοι που δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα. Επειδή λοιπόν, κλασσική μουσική δεν έχουν γράψει Έλληνες στην εποχή που μεσουρανούσε ο Μπετόβεν, ο Μότσαρτ και οι λοιποί αθάνατοι (που τους θυμόμαστε για το έργο τους και όχι για τον οργανισμό στον οποίο παραχώρησαν τη διαχείριση των πνευματικών τους δικαιωμάτων), έπρεπε να ξεκινήσουμε από αλλού.Εφόσον υπάρχει ο κανόνας (και νόμος) ότι τα πνευματικά δικαιώματα παύουν 70 χρόνια μετά το θάνατο των δημιουργών (αν είναι πολλοί οι δημιουργοί, ο θάνατος του τελευταίου αποβιώσαντα), θα πρέπει να προβούμε στην αναζήτηση των ημερομηνιών θανάτου τους. Δηλαδή όποιος πέθανε πριν το 1940, έχει δημιουργήσει μουσικά κομμάτια που δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα.

Οι δύο κύριες κατηγορίες είναι τα παραδοσιακά τραγούδια (που εξ ορισμού δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα) και τα προπολεμικά (κυρίως ρεμπέτικα, σμυρνέϊκα, χασικλίδικα κ.α.).

Σε αυτή την προσπάθεια έρευνας, θα χρειαστούμε απαραίτητα τη βοήθεια από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά αυτό το πεδίο της μουσικής, στα προπολεμικά κομμάτια. Η ιδέα είναι να συγκεντρωθούν όλοι οι τίτλοι αυτοί και να δημιουργηθεί μία λίστα αναπαραγωγής που θα μπορεί κάποιος να κατεβάζει στον υπολογιστή του και να τα παίζει ακόμα και στην επιχείρησή του.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας http://www.fairmusic.gr/

Θα χαρούμε να λάβουμε μηνύματά σας που θα είναι αρωγοί στην έρευνα αυτή στη γνωστή πια διεύθυνση fairmusicgr@gmail.com

ΠΡΟΣΙΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου