Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αποκριάτικο 3ήμερο γλέντι στη Γλώσσα Σκοπέλου!

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας σας προσκαλεί στο τριήμερο γλέντι που διοργανώνει, για να εορτάσουμε όλοι μαζί την Απόκρια και τα Κούλουμα.
Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 15.00
Η Γλωσσοvision, που σας είχαμε υποσχεθεί, θα εορταστεί με κάθε επισημότητα, το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς στο Λούκι. Το show και το γλέντι θα...
ξεκινήσουν στις 15.00 το μεσημέρι. Σας περιμένουμε να τσικνήσουμε, να χορέψουμε και να γελάσουμε με τη ψυχή μας.


Κυριακή 6 Μαρτίου και ώρα 15.00
Το παραδοσιακό έθιμο της τράτας, αναβιώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Θα ξεκινήσουμε στις 15.00 από τα... Σχολεία της Γλώσσας να περιφέρουμε την τράτα και τον καρνάβαλο στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού. Το γλέντι θα στηθεί αργότερα την ίδια μέρα, στην κεντρική πλατεία της Γλώσσας. Οι παραδοσιακοί φουστανελάδες και τα κορίτσια στο γαϊτανάκι θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια. Σας περιμένουμε με άφθονο κρασί και μεζέδες.
Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου και ώρα 11.00
Την Καθαρή Δευτέρα θα πετάξουμε όλοι μαζί το χαρταετό από παραλία του χωριού. Θα κάνουμε Κούλουμα, θα βγάλουμε αχινούς και θα χορέψουμε για τρίτη συνεχόμενη μέρα γύρω από τα καζάνια με τα παραδοσιακά εδέσματα. Καλούμε όλες τις γυναίκες της Γλώσσας και όχι μόνο να φτιάξουν από μια νηστίσιμη πίτα για να προσφέρουμε σε όλο τα χωριό.
Σας περιμένουμε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου