Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Αφιέρωμα Αλβανικού καναλιού στην Θεσπρωτία ανέφερε πως η Ελλάδα φοβάτε ότι θα χάσει την Τσαμουριά!

Το αλβανικό κανάλι Top Channel παρουσίασε,  μια όψη των ελληνικών διεκδικήσεων επί της Βορείου Ηπείρου, το οποίο είναι το νότιο τμήμα της σημερινής Αλβανίας, θίγοντας, συγχρόνως, το ζήτημα των μουσουλμάνων αλβανικής καταγωγής, οι έφυγαν από την Ελλάδα στο τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, λόγω του ότι είχαν συνεργαστεί με τις ναζιστικές δυνάμεις της Κατοχής.

 Ας δούμε, λοιπόν, πως... περιγράφει μια ‘εκδρομούλα’ που πραγματοποίησε μια ομάδα του αλβανικού καναλιού, σε χωριά της Θεσπρωτίας, και τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει στον αλβανικό λαό:
 Η ιστορία των ελληνο-αλβανικών σχέσεων είναι γεμάτη από ευαίσθητες στιγμές οι οποίες έχουν στρατιωτικές και διπλωματικές προεκτάσεις. Τα Τίρανα αντιμετωπίζουν με ιστορική ανεκτικότητα τις πιέσεις που ασκούνται, από το ελληνικό κράτος, αλλά, και των ελληνικών πολιτικών ομάδων, τα οποία επιδιώκουν την πραγματοποίηση του ονείρου της Βορείου Ηπείρου. Στο μεταξύ η (Δείτε τα βίντεο και τι λένε οι Αλβανοί κατσαπλιάδες!)...
 Αλβανία διστάζει να θέσει στο τραπέζι, σήμερα, το μοναδικό πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών: Την Χαμερία (Τσαμουριά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου