Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ανιχνεύτηκε χρώμιο σε γεώτρηση Δήμου Μαγνησίας.

Ο Δήμος την έβγαζε κατάλληλη , το ιδιωτικό Χημείο "καρκινογόνο".
Δεν  πέρασαν περισσότερες από δεκαπέντε μέρες που δίνονταν διαβεβαιώσεις από  τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου ότι η δημοτική γεώτρηση στο Στεφανοβίκειο  δεν είναι επιβαρυμένη χημικά ή μικροβιολογικά και μόλις χθες μετά από  νέες αναλύσεις άναψε κόκκινο… ανακοινώνοντας ότι το νερό είναι  ακατάλληλο!!!Στις νέες αναλύσεις σύμφωνα με ανακοίνωση της  Δημοτικής Αρχής διαπιστώθηκε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου σε χρώμιο  το οποίο εντοπίστηκε μετά από προγραμματισμένο έλεγχο στο δίκτυο  ύδρευσης του οικισμού Στεφανοβικείου.
Το αρμόδιο εργαστήριο του κ.  Γούναρη από το οποίο έγιναν οι...
έλεγχοι, διαβίβασε χθες στη Δημοτική  Ανιχνεύτηκε χρώμιο στη γεώτρησηΑρχή Ρήγα Φεραίου τα αποτελέσματα των αναλύσεων, όπου διαπιστώθηκε η  υπέρβαση στη χημική παράμετρο του χρωμίου.
Η Δημοτική Αρχή με  ανακοινώσεις στο Δημοτικό Διαμέρισμα ανακοίνωσε πως «απαγορεύεται στο  εξής και μέχρι νεωτέρας η χρήση του νερού δικτύου στον οικισμό  Στεφανοβικείου για οικιακή χρήση και ανθρώπινη κατανάλωση».
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επαναληπτικές δειγματοληψίες  και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.
Χθες  εξαιτίας των εξελίξεων συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής  Κοινότητας, στην οποία παρευρέθηκε και η Δήμαρχος, για να συζητηθεί το  ζήτημα, όπου και αποφασίστηκε να εξεταστούν διάφορες περιπτώσεις  αντιμετώπισης του προβλήματος, το οποίο λόγω της σύστασης του εδάφους,  όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου, έχει παρουσιαστεί πολλές φορές  κατά το παρελθόν.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Στεφανοβίκειο οι  κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, καθώς δεν είναι η  πρώτη φορά που διαπιστώνεται ανάλογο πρόβλημα με την ποιότητα του  νερού. Αρχές Φεβρουαρίου ωστόσο η νέα Δημοτική Αρχή είχε ανακοινώσει  επίσημα ότι πλέον η περιοχή υδροδοτείται από μια δημοτική γεώτρηση από  την οποία σύμφωνα με ελέγχους που έγιναν από αρμόδιο εργαστήριο δεν  υπάρχουν επιβαρύνσεις χημικές ή μικροβιολογικές.
Άλλες γεωτρήσεις,  μία ιδιωτική και μία δημοτική, είχαν μάλιστα κριθεί ακατάλληλες λόγω  υπερβάσεων, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιούνται.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου