Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Καταθέσεις εκατομμυρίων από γιατρούς και δικηγόρους του Βόλου!

Γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα που έχει καταρτίσει το ΣΔΟΕ κεντρικά, έχοντας κάνει φύλλο και φτερό τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Τις τελευταίες μέρες, μετά και το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, έχουν ανοίξει πολλά στόματα γιατρών που κάνουν λόγο για γιατρούς - συναδέλφους τους που βρέθηκαν να έχουν καταθέσεις 4- 6 εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες δεν δικαιολογούνται, όπως λένε, από τις ετήσιες δηλώσεις του πόθεν έσχες και τις φορολογικές τους δηλώσεις, που...
σε καμία περίπτωση, όπως προσθέτουν, δεν υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.
Πληροφορίες από το ΣΔΟΕ κάνουν λόγο ότι το άνοιγμα των λογαριασμών και τα ονόματα των γιατρών θα αποσταλούν από τα κεντρικά στην Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να γίνει έρευνα και τυχόν αντιστοίχησή τους με άλλες υποθέσεις για τις οποίες ήδη η τοπική Εισαγγελία έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση. Υποθέσεις για τις οποίες έχει επιληφθεί εδώ και μήνες, μετά από καταγγελίες, η τοπική υπηρεσία του ΣΔΟΕ, που μετά τη λήψη καταθέσεων από τους άμεσα εμπλεκόμενους και από το διοικητή και τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου, απέστειλε το σχετικό τους φάκελο στον Εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση. Μέχρι χθες το βράδυ δεν ήταν δυνατόν να γίνει διασταύρωση, αν τα στοιχεία με τους φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς αφορούν στους γιατρούς με τους οποίους ασχολήθηκε πριν λίγους μήνες η τοπική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ και αν η Κεντρική Υπηρεσία οδηγήθηκε σε αυτούς μετά το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο Βόλο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση στη Λάρισα.
Σημειώνεται πως οι υποθέσεις που ασχολήθηκε η τοπική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ και τις οποίες δημοσιοποίησε την περασμένη Κυριακή ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αφορούσαν στην αγορά εξοπλισμού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που υπήρχε μέσα στα γραφεία των γιατρών στο Νοσοκομείο. Εξοπλισμό που οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχθηκαν ότι αγοράστηκαν από φαρμακευτικές εταιρίες και ότι ήταν εν γνώσει, όπως υποστήριξαν, της προηγούμενης διοίκησης του Νοσοκομείου, που με τη σειρά της θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Εξηγήσεις για το ίδιο θέμα έχουν κληθεί να δώσουν τις τελευταίες μέρες στην Εισαγγελία Βόλου και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό των κλινικών που υπηρετούν οι συγκεκριμένοι γιατροί, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που είναι ήδη σε εξέλιξη.
Γιατροί και δικηγόροι
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα τα κεντρικά του ΣΔΟΕ έδωσαν στη δημοσιότητα την πληροφορία ότι έχουν μία λίστα με 168 γιατρούς του δημοσίου - ανάμεσά τους και καθηγητές πανεπιστημίων - και με 86 δικηγόρους σε ολόκληρη τη χώρα και ότι ερευνούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Οι υποθέσεις των γιατρών και των μεγαλοδικηγόρων με τις «φτωχές φορολογικές δηλώσεις και με την τεράστια περιουσία», αναμένεται να αποσταλούν στον εισαγγελέα και τα πρώτα πορίσματα θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή στο ΣΔΟΕ. Πάντως τα αιτήματα για το άνοιγμα των λογαριασμών υπόπτων για διακίνηση μαύρου χρήματος αυξάνονται και πληθύνονται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν πολλές από τις τράπεζες στις οποίες απευθύνεται το ΣΔΟΕ. Κάθε καταγγελία ελέγχεται σχολαστικά και συνήθως ζητείται η βοήθεια των τραπεζών. Συνολικά έχουν ζητηθεί από 25 τράπεζες να ανοίξουν λογαριασμοί ελεγχόμενων από το ΣΔΟΕ και ορισμένες, λόγω του πλήθους των αιτημάτων, δεν παρέχουν αμέσως στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου