Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Kύκλωμα στή Δράμα έπαιρνε δάνεια σε ονόματα τρίτων με πλαστά πιστοποιητικά!

Συμπτωματικά (πάλι) οι υπάλληλλοι των τραπεζών (επί 2 χρόνια) δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό...
Πολυμελές κύκλωμα που εξαπατούσε τράπεζες εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά από πολύμηνη έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή 36 ατόμων τα οποία κατηγορούνται για «απάτη και πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα», καθώς και για «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση».
Από την έρευνα προέκυψε ότι...
17 από τους κατηγορούμενους, κάτοικοι Δράμας, Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Αττικής, επί τουλάχιστον δυο χρόνια εντόπιζαν διάφορα άτομα τα οποία αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήθελαν να τους χορηγηθεί δάνειο, χωρίς ωστόσο να έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την δανειοδότηση.

Έτσι οι δράστες τους εφοδίαζαν με πλαστά δικαιολογητικά και ακολούθως συνόδευαν τους υποψήφιους δανειολήπτες στα υποκαταστήματα των τραπεζών όπου έπαιρναν δάνεια, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις οι αιτήσεις απορρίπτονταν....


Ακολούθως –όταν έπαιρναν τα χρήματα από τα δάνεια– πήγαιναν σε επιχειρήσεις (κυρίως εμπορίας αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών, κινητής τηλεφωνίας κ.α.) στη Δράμα, στη Καβάλα, στη Ξάνθη, στις Σέρρες, στην Αθήνα και στην Καρδίτσα όπου προέβαιναν σε αγορές αυτοκινήτων και προϊόντων.

Οι δράστες κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα που είχαν εκταμιευτεί καθώς και τα εμπορεύματα που είχαν αγοραστεί ενώ οι υπόλοιποι 19 κατηγορούμενοι που ήταν άτομα με ελάχιστα ή καθόλου εισοδήματα (άνεργοι και Ρομά) και παρουσιάζονταν ως δανειολήπτες έπαιρναν για τις «υπηρεσίες» τους μικρά χρηματικά ποσά.

Τα «κέρδη» από την παράνομη δραστηριότητα εκτιμάται πως ανέρχονται σε 72.737 ευρώ ενώ συνολικά μαζί με τις απόπειρες θα ανέρχονταν σε 331.295 ευρώ. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φάκελοι, οι οποίοι περιείχαν μεγάλο αριθμό εγγράφων – δικαιολογητικών που απαιτούνταν για την έκδοση δανείων.
Αναρτήθηκε από Voliotaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου