Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το "έπος της αντίστασης" της Παναγιωταρέα στον Αθήνα 984 !

Έξω απο τα δόντια τα είπε ο νέος διευθυντής του Αθήνα 9,84 Τάκης Καμπύλης για τους αργόμισθους κρατικοδίαιτους κηφήνες που τους έστειλε στον αγύριστο στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Αναφέρθηκε στην Αννα Παναγιωταρέα λέγοντας Να μην πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας οι δημότες για να ταΐζουν την Αννα Παναγιωταρέα.

Αναφέρθηκε και στο Γιάννη Λοβέρδο που με δύο νεκρούς αστυνομικούς εκείνος έλεγε τον ...πόνο του απο τα μικρόφωνα του δημοτικού ραδιοφώνου. Χειμμαρώδης ο Τάκης Καμπύλης επιβεβαίωσε και τους υπερβολικούς μισθούς (κλικ εδω για να τους θυμηθειτε) που έλάμβαναν οι κηφήνες.

Για το μέλλον του σταθμού: «Τον Ιούνιο θα κάνουμε ταμείο, με την εκκρεμότητα για τις Ανώνυμες Εταιρείες να παραμένει. Η πιθανότητα να κλείσει είναι πάντοτε υπαρκτή. Αν κοπεί η επιχορήγηση, δεν θα βγάζει τα λεφτά του. Μπορεί τότε να χρειαστεί ξανά μάζεμα με νέες απολύσεις. Εχω φτιάξει μία ομάδα που οργανώνει το θέμα ΕΣΠΑ, θέλουμε να δώσουμε δείγματα σωστής διαχείρισης. Να πείσουμε τους δημότες ότι αξίζουμε να υπάρχουμε ως δημοτικό ραδιόφωνο, ότι πιάνουν τόπο τα λεφτά που δίνουν. Να μην πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας για να ταΐζουν την Αννα Παναγιωταρέα. Και πρέπει να αποτρέψουμε για το μέλλον κάθε πιθανότητα ο σταθμός αυτός να ξαναγίνει όπως πριν. Θα εισαγάγουμε το θεσμό της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Για τις απολύσεις (1): «Τέσσερα ήταν τα κριτήρια.

1ον) Της αποδοτικότητας: Πόσο πολύ δούλευαν.

2ον) Της θέσης τους στην αγορά εργασίας. Αν είχαν δύο ή τρεις δουλειές, αν θα βρουν εύκολα δουλειά μετά την απόλυσή τους κ.ο.κ.

3ον) Κοινωνικά κριτήρια: οικογενειακή κατάσταση, θέματα υγείας...

4ον) Η οικονομική κατάσταση του σταθμού.

Το τελευταίο είναι το σημαντικότερο. Δεν μπορείς να έχεις 19 πολιτικούς συντάκτες. Τώρα έμειναν 12, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που δεν τους θεωρώ καλούς δημοσιογράφους, άνθρωποι για τους οποίους γνωρίζω, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω, ότι διαθέτουν και άλλα εισοδήματα. Οχι πως θα πληρώνονται για να κάθονται, θα αξιοποιηθούν κάπου. Και θα τους μειωθούν οι μισθοί. Ενας τώρα για παράδειγμα παίρνει 3 χιλιάδες ευρώ -θα πέσει στα 1.000».

Για τις απολύσεις (2): «Η ιστορία πέρασε αναίμακτα. Η ΕΣΗΕΑ δεν αντέδρασε, ούτε και τα κόμματα, πέραν μιας πρώτης ανακοίνωσης που έβγαλε ο κ. Μιχελάκης της Ν.Δ. Το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός στήριξαν την ιστορία. Δεν είχαμε καταλήψεις ή απεργίες από τους εργαζόμενους. Αν ήταν για πολιτικούς λόγους οι απολύσεις, όπως με κατηγόρησαν κάποιοι, θα είχε βρωμίσει το πράγμα».

Για τη λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας με ονόματα δημοσιογράφων και τους μισθούς τους στον «9,84»: «Ορισμένοι δεν περνούσαν καν από το σταθμό για να παίρνουν το μισθό τους, έμπαινε αυτός κατευθείαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Δεν τους είχαμε δει ποτέ. Δεν την αφήσαμε να διαρρεύσει εμείς τη λίστα όμως, σας διαβεβαιώνω, ήμασταν μια χαρά και μας ανακάτωσε. Τα νούμερα ήταν αληθινά, έγιναν ωστόσο κάποιες λαθροχειρίες, προστέθηκαν κάνα δυο άσχετα ονόματα, όπως αυτό της Χριστίνας Κοψίνη από την "Καθημερινή"».

Για όσους διαμαρτυρήθηκαν ότι τους ανακοινώθηκε η απόλυση λίγο πριν μπουν στην εκπομπή τους: «Ψέματα. Ηξεραν όλοι πως στις 28 Φεβρουαρίου έληγαν οι συμβάσεις. Αλλες θα ανανεώνονταν, άλλες δυστυχώς όχι. Το ήξεραν, αλλά δεν αποχαιρέτησαν τους ακροατές τους από την προηγουμένη. Ο Ράπτης και ο κάθε Ράπτης με κατηγορεί για συμφεροντισμό, αλλά απαιτεί ειδική συμπεριφορά. Το προηγούμενο βράδυ είχαμε δύο νεκρούς αστυνομικούς. Ξυπνάς το πρωί, βάζεις Αθήνα 9,84 να ενημερωθείς και ακούς, Τρίτη 1η Μαρτίου, τον Γιάννη Λοβέρδο να μιλάει για το πρόβλημά του. Με δύο νεκρούς! Αυτό το ραδιόφωνο και αυτούς τους δημοσιογράφους εμείς δεν τους θέλουμε. Εκείνο το πρωί ο σταθμός, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, μετέδιδε μόνο τα προβλήματά του. Πήγαν όλοι τους να το παίξουν περσόνες».

Για το νέο πρόγραμμα: «Μία υπερ-εκπομπή θα παίρνει την καταγγελία του δημότη, θα την προωθεί στο Δήμο και θα μεταδίδει αμέσως μετά ηχογραφημένη την απάντηση. Συμφωνήσαμε με τους Schooligans (κάθε Κυριακή), θα έχουμε αφιερώματα σε κινήσεις της πόλης, ενώ περιμένουμε έναν πιλότο για μια εκπομπή των πανεπιστημίων της Αθήνας. Θα συνεργαστούμε και με web radios που είναι πολύ ζωντανά ραδιόφωνα, ήδη συμφωνήσαμε με το Radio Bubble. Θα βγούμε δυναμικά στην αγορά, θα μπούμε ξανά στις μετρήσεις ακροαματικότητας τον Απρίλιο. Δεν θα πάρω κόσμο απ' έξω, εκτός από δυο-τρεις σύμβουλους. Στο πρόγραμμα θα αξιοποιηθεί το υπάρχον δυναμικό. Και φυσικά θα περιορίσουμε τους διευθυντές, από επτά σε δύο. Μην ξεχνάτε πως κάθε διευθυντικό αξίωμα συνεπάγεται 10% αύξηση μισθού. Θα έχουμε παιδικό πρόγραμμα, όνειρό μας είναι να φτιάξουμε μια σημερινή "Λιλιπούπολη". Με νέα πρόσωπα όμως, τη φρεσκαδούρα της πόλης. Η τότε ελίτ που κινητοποίησε ο Χατζιδάκις ήταν τα νέα πρόσωπα της μεταπολίτευσης. Αυτή η ελίτ τώρα είναι τελειωμένη».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ/Κανελλόπουλοςhttp://anergoidimosiografoi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου