Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Αυτό είναι δημοσιογραφία κύριοι !

Πριν από 10 μέρες περίπου, παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η "Έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ", η οποία ήταν ασυνήθιστα φιλική προς την ΠΓΔΜ και για πρώτη φορά ο εισηγητής και τα μέλη της εκτιμούσαν ότι, η χώρα έκανε μεγάλες προόδους, εξέφραζαν..
 τη λύπη τους για το ότι το Συμβούλιο δεν έχει λάβει απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ενώ σημειωσαν  σε μία τροπολογία τους την ανησυχία τους για την "χρήση των ιστορικών επιχειρημάτων κατά την τρέχουσα συζήτηση" (!).
Όλα ...αυτά πέρασαν απαρατήρητα από την ελληνική δημοσιογραφία, όχι όμως από τη Βρετανική !
Έτσι, δημοσιογράφοι της εφημερίδας SYNDAY TIMES, παγίδεψαν τους Ευρωβουλευτές με μικρόφωνα, παρίσταναν εκπροσώπους χωρών, που ήταν πρόθυμα να δώσουν 100.000 ευρώ, για να κάνουν lobbying και οι διαφθαρμένοι Ευρωβουλευτές, συμφώνησαν να προσαρμόζουν τις εκθέσεις τους, ανάλογα με τα λεφτά που έπαιρναν. (το σχετικό θέμα εδώ)
O Σλοβένος βουλευτής ανέλαβε εργολαβικά την προώθηση των Σκοπιανών συμφερόντων, οι Έλληνες bloggers
το "μυρίστηκαν", όχι όμως και οι Έλληνες δημοσιογράφοι
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σοκαρίστηκε και οι εμπλεκόμενοι Ευρωβουλευτές ο Αυστριακός κεντροδεξιός (ΕΛΚ) και πρώην υπουργός Εσωτερικών Ernst Strasser, οι δύο ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Ρουμάνος Adrian Severin και ο Σλοβένος Zoran Thaler, που δέχθηκαν τα χρήματα, παραιτήθηκαν.
Ε, αυτό, μόνο Βρετανοί δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να το κάνουν. Οι άνθρωποι είναι δημοσιογράφοι κι όχι "Φιλιππινέζες" κομμάτων όπως οι περισσότεροι δικοί μας.
http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_1131.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου