Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δύσκολη μέρα στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Συσσωρεύονται τα άλυτα προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα της πόλης.
Τα σκουπίδια παραμένουν στη θέση τους και η απάντηση των "αρμοδίων" είναι συνεντεύξεις τύπου. Μπουτάρης και Ζαριανόπουλος, δίνουν σήμερα έκτακτη σ.τ. για το πρόβλημα. Ο Μπουτάρης, λογικά θα επιχειρήσει να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού και θα μας ...ξαναθυμίσει, ότι ...
με τους ιδιώτες η αποκομιδή στοιχίζει 120 ευρώ ο τόνος, ενώ με τους δημοτικούς υπαλλήλους 280, ενώ ο Ζαριανόπουλος θα εκφράσει την πλήρη αντίθεση της παράταξής του στην ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες και προφανώς θα πεί την αγαπημένη φράση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ "θα μας βρείτε στους δρόμους". Κάπου εκεί γύρω θα είναι και ο Ηλίας.

Ο Γκιουλέκας απέρριψε ήδη την ιδέα της "ιδιωτικοποίησης", ενώ ο Μάτης ζήτησε (σωστά!) μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% αφού εκλείπει η ανταποδοτικότητα του τέλους υπέρ καθαριότητας. Καθαριότητα πληρώνουμε και καθαριότητα δεν έχουμε.
Στο μέτωπο των συγκεντρώσεων τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Ήδη από το πρωί, η πόλη στενάζει καθώς παντού υπάρχουν ή ξεκινούν συγκεντρώσεις.
Η Λαγκαδά έκλεισε από συγκεντρωμένους στο ύψος του ΟΑΕΔ μαθητές και γονείς που διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, στις 11.30 υπάρχουν συγκεντρώσεις στο άγαλμα του Βενιζέλου από εκπαιδευτικούς που απεργούν σήμερα, αλλά και τους γιατρούς του ΙΚΑ που επίσης απεργούν.
Λίγο παραπάνω, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα συγκεντρωθούν άνεργοι, που ζητούν ανακούφιση, ενώ στο αστυνομικό Μέγαρο, ψάχνουν ακόμη την αιτία του χθεσινού αυτοπυροβολισμού ενός αστυνομικού, μάλλον αό ατύχημα.
Μέσα στο γενικό χαμό, θα σκάσουν μύτη και οι "εργαζόμενοι" της Φιλκεράμ Τζόνσον, που έχουν να πληρωθούν κάτι μήνες και πολλοί άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός.
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...
http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_723.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου