Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο Βγενόπουλος, η εξαγορά του zougla.gr, ο Γιαννακόπουλος και... το newsbomb.gr

http://planet-greece.blogspot.com/2011/03/zouglagr-newsbombgr.html
Η είδηση της εξαγοράς μεγάλου ποσοστού του zougla.gr, φέρνει μεγάλες ανακατατάξεις στην ηλεκτρονική ενημέρωση, τον τρόπο διαχείρισης των ειδήσεων αλλά και τα συγκρουόμενα συμφέροντα, που πλέον μεταφέρουν τον ακήρυχτο πόλεμό τους στο διαδίκτυο...

Μεγάλη σφαγή στα ηλεκτρονικά media
Από... το blog "anergoidimosiografoi" αλειεύσαμε την είδηση περί εξαγοράς του zougla.gr από τον Βγενόπουλο. Ομολογούμενως ενδιαφέρον και πολύ καλό ρεπορτάζ. Τι το ήθελε, όμως, ο Βγενόπουλος το zougla.gr, τη στιγμή που μπορούσε να ανοίξει εφημερίδα ή οποιοδήποτε άλλο ενημερωτικό μέσο και μάλιστα να χώσει χοντρό χρήμα για τη διαφήμιση; Και ποιος ο λόγος, μάλιστα, να χώσει 50 εκατ. ευρώ; Ο λόγος είναι απλός, εκ πρώτης όψεως...

Άφησε στον Τριανταφυλλόπουλο, "την επιμέλεια και την διεύθυνση του site που είναι πλέον στην 13η θέση στην Ελλάδα και έχει τα περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις από όλα τα άλλα sites. Τα έξοδα του είναι πολύ λίγα και έχει θετικό ισοζύγιο την ώρα που άλλα sites αδυνατούν να συντηρήσουν ακόμα και τα γραφεία τους. Στις προθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου είναι να προχωρήσει το web tv της zougla.gr και να έχει εκπομπές λόγου , αθλητικές και να έχει δελτίο ειδήσεων μιας ώρας!!! Η συμφωνία κλείστηκε πριν από λίγες ημέρες και ο Μάκης για ακόμη μια φορά πέτυχε να βγάλει χρήματα μετά την αποτυχημένη απόπειρα με την εφημερίδα veto αλλά και την επικερδέστατη πώληση του μεριδίου του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ακούγεται μάλιστα ότι ετοιμάζουν μαζί με τον Βγενόπουλο και μια free press εφημερίδα που θα βγαίνει κάθε Κυριακή" διαβάσαμε στο "anergoidimosiografoi".

Είπαμε να ρωτήσουμε, και τα... τσακάλια του planet-greece έβγαλαν λαγούς! Ο Βγενόπουλος επιθυμούσε ένα site φτασμένο. Δεν είχε υπομονή... Ο υιός Γιαννακόπουλος, Δημήτρης (προφανώς σε συνενόηση με τον πατέρα, Παύλο), ανέθεσε πριν από μερικούς μήνες τη δημιουργία ενός site, στον Κώστα Χαρδαβέλλα.
Το newsbomb.gr ξεκίνησε από το μηδέν (για τα εργασιακά... δεν είναι επί του παρόντος), έπεσε χοντρή διαφήμιση και έχοντας και την ανάλογη οικονομική στήριξη, έφτασε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο Νο 178, της σχετικής κατάταξης επισκεψιμότητας, σύμφωνα με την Alexa. Ο Βγενόπουλος αγόρασε ένα site που βρίσκεται στο νούμερο 13, στη χώρα μας!   Τι σημαίνει αυτό, μα φυσικά ότι έχει πολύ μεγαλύτερη απήχηση.

Ήθελε "εδώ και τώρα" ένα μέσο για να "χτυπήσει" την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Από το περασμένο καλοκαίρι, μετά το πρωτοσέλιδο εκείνο της "πράσινης" περί "προέδρου γλάστρα", που στόχευε τον τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα, είχε ξεκινήσει ένας υπόγειος πόλεμος κατά του προσώπου του, ο οποίος το επόμενο διάστημα εντάθηκε με σειρά δημοσιευμάτων από την εφημερίδα. Τα δημοσιεύματα αυτά συνεχίστηκαν (και συνεχίζονται) και μέσω του newsbomb.gr.

Παρά το γεγονός ότι ο Βγενόπουλος έχει ήδη καταθέσει αγωγές κατά της οικογένειας Γιαννακόπουλου, για τα δημοσιεύματα αυτά, κατάλαβε ότι το παιχνίδι παίζεται αλλού. Και ο μόνος τρόπος για να αποτινάξει... τη ρετσινιά, ακόμη κι αν δικαιωθεί δικαστικώς, είναι να τους χτυπήσει στα ίσια, στο ίδιο γήπεδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται μεγάλο... χτύπημα, από πλευράς Βγενόπουλου. Κι όσο πλησιάζει και το Δ.Σ. με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τον Παναθηναϊκό, τα "χτυπήματα" αυτά θα ενταθούν.

Όλα δείχνουν πλέον, ότι μπαίνουμε σε έναν νέο κύκλο "εκδοτικού πολέμου". Και όπως πάντα, το πρώτο λόγο σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει η πραγματική ενημέρωση αλλά τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται, πίσω από αυτή. Με άλλα λόγια κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν το ίντερνετ σε... τσιφλίκι τους, όπως ακριβώς συνέβη με τις εφημερίδες, τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Όμως, ευτυχώς για όλους, υπάρχουν τα blogs αλλά και πολλά sites τα οποία είναι ρομαντικές προσπάθειες, χωρίς συμφέροντα και εξαρτήσεις, με μόνο στόχο την πραγματική ενημέρωση.

Καληνύχτα σας κύριοι. Σφαχτείτε όσο θέλετε, όμως ο κόσμος δε θέλει αμπαλάζ ειδήσεων στα επιχειρηματικά σας συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου