Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Πόσο πουλιέται μια αλλοδαπή εκδιδόμενη στην πορνεία στη Θεσσαλονίκη;

Η λέξη "πουλιέται" είναι σκληρή. Ενοχλεί τα αυτιά μας. Κι όμως, είναι μια πραγματικότητα. Εισάγουν κοπέλες από "ανατολικές" χώρες και τις ....πουλάνε σε νταβαντζήδες, λες και πρόκειται για σακιά με κρέας.
Πόσο πάει ένα τέτοιο "εμπόρευμα";
Το αποκαλύπτει το δελτίο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Έπειτα από... εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν χθες 19-04-2011, στον κόμβο Νέας Τρίγλιας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Α.Δ Χαλκιδικής, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 41 και 44 ετών, για οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ελευθερίας αλλοδαπών γυναικών.

 Συγκεκριμένα, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για «Σωματεμπορία κατά συναυτουργία» και «Βιασμό». Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία που υπεβλήθη σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαριλάου, από δύο νεαρές αλλοδαπές, ηλικίας 18 και 30 ετών, οι οποίες νωρίτερα την ίδια ημέρα, κατάφεραν να «αποδράσουν» από διαμέρισμα στην περιοχή Χαριλάου, όπου κρατούνταν έγκλειστες.

 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και ευάλωτη θέση των δύο γυναικών και υποσχόμενοι σ΄αυτές την εξεύρεση εργασίας ως οικιακών βοηθών, τις έπεισαν να έρθουν στη χώρα μας.

 Με τη άφιξη των γυναικών την 13-04-2011, στην πόλη της Λάρισας, οι δράστες, με τη χρήση και απειλή σωματικής βίας τις προήγαγαν στην πορνεία, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, ο 41χρονος, ο οποίος βαρύνεται επιπλέον με την κατηγορία του «Βιασμού», με χρήση απειλών, εξανάγκασε την 18χρονη σε συνουσία.

 Η μετεγκατάσταση των γυναικών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την 18-04-2011, με σκοπό την πώλησή τους σε άγνωστους «αγοραστές», έναντι ποσών της τάξης των 3.000 και 2.000 ευρώ.

 Στις παθούσες έγιναν γνωστές οι προβλεπόμενες διατάξεις περί προστασίας και παροχής βοήθειας και αναμένεται να φιλοξενηθούν σε ειδική μονάδα αρωγής. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_2883.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου