Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Άνδρες της ΔΙΑΣ έσωσαν 9χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα

Άνδρες της ΔΙΑΣ έσωσαν 9χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμαΣτις 19 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην οδό Κολχίδος στους Αμπελοκήπους είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε μια πολυκατοικία στον τέταρτο όροφο. Τέσσερις ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, περιπολούσαν στην περιοχή και είδαν τους καπνούς που έβγαιναν από το εσωτερικό του. Στην άκρη του μπαλκονιού είδαν το 9χρονο αγόρι να φωνάζει βοήθεια.
Η μητέρα του έκλαιγε και φώναζε «βοήθεια», παρακαλώντας τους γείτονες και τους αστυνομικούς να κάνουν κάτι.Οι αστυνομικοί... ειδοποίησαν την πυροσβεστική, επισημαίνοντας ότι υπάρχει εγκλωβισμένο παιδί στο μπαλκόνι να φέρουν και κλιμακοφόρο.
Αλλά ο χρόνος περνούσε και ακόμη ένα λεπτό εκεί μέσα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για το παιδί. Οι τέσσερις νεαροί ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ πήραν μερικούς πυροσβεστήρες στα χέρια, ανέβασαν το κασκόλ λαιμού στη μύτη, πήγαν στον 4ο όροφο και μπήκαν στο φλεγόμενο διαμέρισμα.



Κάποιοι άνοιγαν δρόμο με τους πυροσβεστήρες και οι άλλοι πήγαν προς το μπαλκόνι για να πάρουν το παιδί.


Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα είχαν φθάσει κοντά του το πήραν αγκαλιά του έριξαν μία μπλούζα στο πρόσωπο, και με τον ίδιο τρόπο που μπήκαν κατάφεραν να βγουν αφού πέρασαν μέσα από τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς.


Τελικά υπάρχουν άνθρωποι με συνείδηση, γιατί όχι και ήρωες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου