Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σήμερα τα σπουδαία για τα "φέσια", στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας

Συνεδρίαση με εντάσεις και αντιπαραθέσεις αναμένεται να είναι η σημερινή (στις 7 το απόγευμα) του Δ.Σ. της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, για τα "φέσια", που έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την οργάνωση. Ο περιορισμός του θέματος για άσκηση πειθαρχικού ελέγχου στο γενικό διευθυντή και στη διευθύντρια οικονομικού, τη στιγμή που τα μέλη του Συμβουλίου δεν έχουν ενημερωθεί για τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών, έχει προκαλέσει αντιδράσεις κι εκλαμβάνεται ως...
μια προσπάθεια από την πλευρά του προέδρου να αποσείσει τις τυχόν ευθύνες του.
Χαρακτηριστικές είναι οι απόψεις των συμβούλων Μιχάλη Αντωνόπουλου και Νίκου Κοτταρίδη.
Ο Μ. Αντωνόπουλος εξέφρασε απορία κι ένσταση για το θέμα "άσκηση πειθαρχικού ελέγχου στο γενικό διευθυντή και στη διευθύντρια οικονομικού", παρατηρώντας: «Δεν έχω ενημερωθεί για τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών, όπως και κανένα άλλο μέλος του Δ.Σ. Εχουν πάρει ήδη αποφάσεις; Πώς θα ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος, όταν δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση του Δ.Σ.; Εκτός και αν ο στόχος μας είναι να μη διαλευκάνουμε την υπόθεση και να βρούμε εξιλαστήρια θύματα ή να τραβήξει το θέμα όσο γίνεται». Εκτίμησε πως «πρέπει να υπάρξει γενικός οικονομικός έλεγχος και τα θέματα αυτά να λυθούν άμεσα, επειδή η Ενωση αιμορραγεί οικονομικά κάθε μέρα».
Ο Ν. Κοτταρίδης επεσήμανε ότι «οι ευθύνες είναι της διοίκησης. Από κει ξεκινάνε όλα, από την κακοδιοίκηση. Μόνο για να διορίζουμε είμαστε, να κάνουμε τους παράγοντες και οι υπάλληλοι να λειτουργούν όπως λειτουργούν». Σημείωσε ότι «όταν είχε καταψηφιστεί ο ισολογισμός, τι έκανε ο πρόεδρος και η πλειοψηφία; Τα είχαμε επισημάνει. Μεθόδευσαν μια άλλη συνέλευση για να περάσει ο ισολογισμός. Το καμπανάκι που τους χτυπήσαμε, δεν το έλαβαν υπόψη τους. Η διοίκηση έχει ευθύνες. Επικοινωνιακά λέει ο πρόεδρος ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, στην ουσία όμως; Τι θα γίνει με τα χρήματα που λείπουν;».
http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου