Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και ούτε μία φιέστα από την πράσινη κυβέρνηση;

Τσάμπα τόση ανάπτυξη και όφελος που έχει η χώρα από τις πράσινες επενδύσεις;

Σήμερα 5 Ιουνίου ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), γιορτάζει το εν λόγω γεγονός για πάνω από 35 χρόνια.

Σκοπός του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη.

Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως...
ημέρα γιορτής και μνήμης για το περιβάλλον.

Τα Ηνωμένα Έθνη αφιέρωσαν αυτή τη μέρα, έτσι ώστε όλη η ανθρωπότητα να εκτιμήσει και να γιορτάσει τα οφέλη, το ρόλο και τα έσοδα που υπάρχουν από την παγκόσμια συνειδητοποίηση της σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το φετεινό θέμα που επέλεξε η UNEP είναι « Πολλά Είδη, ένας Πλανήτης, ένα Μέλλον», με αφορμή το έτος 2010 που ονομάστηκε «Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας».

Η χώρα που φιλοξενεί φέτος επίσημα τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η Ρουάντα, η οποία είναι γνωστή για την μεγάλη βιοποικιλότητα της και τις «πράσινες» πολιτικές της.

Οι εκδηλώσεις έχουν το όνομα Kwita Izina και ξεκίνησαν στις 3 Ιουνίου και τελειώνουν σήμερα.

Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, το διάσημο μοντέλο Gisele Bundchen, έχει αναλάβει την ενημέρωση του κόσμου στη χώρα της, τη Βραζιλία για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, σύμφωνα με την Independent.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έρχεται ακριβώς λίγους μήνες μετά την αποτυχία της Συνόδου της Κοπεγχάγης και λίγο πριν τη νέα Σύνοδο στο Κανκούν του Μεξικό για την Κλιματική Αλλαγή.
http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_7596.html
Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου