Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εξαιρετικά νοθευμένο το Παρθένο ελαιολάδο Καλαμάτας "ΛΑΚΩΝΙΑ".


Τα επίσημα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους για το ευρέως διαδομένο "Ελληνικό" ελαιόλαδο, που το www.adena.gr αγόρασε σε Σούπερ Μάρκετ της Νέας Υόρκης, και μετέφερε σφραγισμένο για ανάλυση , είναι...ανησυχητικά.
Το Extra Virgin Olive Oil of Kalamata "LAKONIA" κυκλοφορεί για πολλά χρόνια στη αγορά της Αμερικής σε ιδιαίτερα ελκυστική (εως εξεφτελιστική) τιμή, για εισαγόμενo παρθένο ελαιόλαδο. Οι Ομογενείς αλλά και πολλοί Αμερικάνοι το επέλεγαν όταν το έβλεπαν πλάι πλάι σε άλλα Ελληνικά αγνά λάδια, στην σχεδόν μισό κόστος.
Στη μια πλευρά γράφει : Imported Filiatra Messinias PRODUCT OF GREECE.
Η ανάλυση του διαπιστευμένου και αναγνωρισμένου και από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελαιόλαδου της Μαδρίτης εργαστηρίου του Γενικού Χημείου του Κράτους δεν γνωματεύει για την Εθνικότητα του εν φωτό προιόντος. Όμως με απόλυτη βεβαιότητα η έκθεση κλικ φωτό αναφέρει ότι το δείγμα της τρίλιτρης συσκευασίας είναι...
ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με πυρηνέλαιο και σπορέλαιο, και παραθέτει όλες τις παραμέτρους που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το λάδι δεν είναι ούτε παρθένο , ούτε από ελιές.
Στις επόμενες αναρτήσεις θα δημοσιευτούν φωτογραφίες που θα δείχνουν πόσο ευρέως (και γεωγραφικά) κυκλοφορούσε το νοθευμένο προϊόν, εξαπατώντας τους καταναλωτές.
Το ανησυχητικό όμως είναι ότι δεν είναι το μοναδικό.
Και θα τα δείτε όλα .
Με αποδείξεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου