Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ο ελληνισμός υποδέχεται στην Αυστραλία τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από τη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την

Στη Μελβούρνη, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία, φθάνει αύριο (Παρασκευή) ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.
Ο κ. Χριστόφιας ολοκλήρωσε χθες τις επαφές του στην Καμπέρα και σήμερα μεταβαίνει στην Αδελαΐδα, ενώ μετά τη Μελβούρνη θα...
μεταβεί στο Σίδνεϊ, όπου και θα
ολοκληρώσει την επίσημη επίσκεψή του.
(Πλήρες ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τις επαφές του θα δημοσιευτεί τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική έκδοση του «Νέου Κόσμου» του Σαββάτου).
 Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. ΄Ελση Χριστόφια, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου, και υπηρεσιακούς παράγοντες, έφθασε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Μελβούρνη όπου τον υποδέχθηκε ο ύπατος αρμοστής της Δημοκρατίας στην Αυστραλία κ. Γιάννης Ιακώβου, και υπηρεσιακοί παράγοντες των Αρχών της Αυστραλίας, καθώς και εκπρόσωποι της κυπριακής πατριάς.
 Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του μετέβηκαν αεροπορικώς από τη Μελβούρνη στην Καμπέρα, όπου έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής από τη γενική κυβερνήτη της χώρας κ. Κουέντιν Μπράις.
Στην Καμπέρα, ο πρόεδρος κ. Χριστόφιας παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με την πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Τζούλια Γκίλαρντ, και είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τη γενική κυβερνήτη της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας.
 Μετέβη, επίσης, στο Κοινοβούλιο, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Χάρι Τζένκινς, και τον πρόεδρο της Γερουσίας κ. Τζον Χογκ, καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε και το Αυστραλιανό Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και κατέθεσε στεφάνι.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Καμπέρα, ο πρόεδρος Χριστόφιας μετέβη στον Εθνικό Βοτανικό Κήπο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή δεντροφύτευσης.
 Ο κ. Χριστόφιας επρόκειτο να παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παρέθετε προς τιμήν του η γενική κυβερνήτης, ενώ ο ίδιος και η συνοδεία του θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Αυστραλίας–Κύπρου και, στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Ελληνικό Μνημείο, όπου και θα καταθέσει στεφάνι.
Σήμερα (Πέμπτη) κ. Χριστόφιας μεταβαίνει στην Αδελαΐδα για επαφές με τον πολιτειακό πρωθυπουργό Μάικ Ράν, την ηγεσία της Πολιτείας και μέλη της κυπριακής πατριάς και την Παρασκευή ξεκινά την επίσκεψή του στη Μελβούρνη.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
Στην προσπάθεια να δοθεί η ευκαιρία στην ομογένεια, κυπριακή και ελλαδική, να χαιρετήσει και να ακούσει τον κ. Χριστόφια, οι κυπριακοί φορείς οργανώνουν και προσκαλούν στην ανοικτή συγκέντρωση προς τιμήν του κ. Χριστόφια την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011, ώρα 6.00 μ.μ. στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, επί της 495 Lygon Street, στο Brunswick.
Ο κ. Χριστόφιας αναμένεται να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό και να προβεί σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Η εκδήλωση είναι διαρκείας μιας ώρας, οπότε γίνεται έκκληση στους συμπάροικους από τους οργανωτές για έγκαιρη προσέλευση.
http://neoskosmos.com/news/el/node/14603

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου