Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΗΠΑ: Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποιεί για επικείμενη «Αποκάλυψη ζόμπι»!



Από Fox News / Μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Είστε έτοιμοι για επικείμενη εισβολή ζόμπι;
Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται από το Κέντρο Ελέγχου Νόσων και Πρόληψης (Centers for Diseases Control and Prevention ή CDC), στο επίσημο blog του τη Δευτέρα με παράθεση ενός άρθρου με τον αποτρόπαιο τίτλο, "Ετοιμότητα 101: Αποκάλυψη Zombie ". Και ενώ δεν πρόκειται για αστείο, αξιωματούχοι των CDC λένε ότι...
όλα αυτά είναι σχετικά με την προετοιμασία για περιστατικά έκτακτης ανάγκης.
Στην φωτο: ένα screenshot της ιστοσελίδας του CDC, η οποία κατακλύστηκε από τεράστιο αριθμό επισκέψεων μετά τη προειδοποίηση για επικείμενη «αποκάλυψη ζόμπι».
«Υπάρχουν όλα τα είδη των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης εκεί έξω για τα οποία πρέπει να προετοιμαστούμε», λέει το post. «Πάρτε μια αποκάλυψη ζόμπι, για παράδειγμα. Σωστά ακούσατε, είπα αποκάλυψη ζόμπι. Μπορεί να γελάτε τώρα, αλλά όταν αυτό συμβεί θα είστε ευτυχείς που διαβάσετε αυτό, και έι, ίσως θα μάθετε ακόμα και ένα-δυο πράγματα για το πώς θα προετοιμαστείτε για την πραγματική κατάσταση επείγουσας ανάγκης".
Το μήνυμα, γραμμένο από τον Βοηθό Γενικό Χειρουργό Ali Khan, δίνει οδηγίες στους αναγνώστες πώς να προετοιμαστούν για τα «σαρκοφάγα ζόμπι» που μοιάζουν πολύ με αυτά που εμφανίζονται σε ταινίες του Χόλυγουντ, όπως το "Night of the Living Dead" και βιντεοπαιχνίδια όπως το ‘Resident Evil’. Ίσως προκαλεί έκπληξη, οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια επίθεση από αρπακτικά τέρατα είναι παρόμοιες με εκείνες που προτείνονται σε περίπτωση τυφώνα ή πανδημίας.
"Πρώτα από όλα, θα πρέπει να έχετε ένα κουτί έκτακτης ανάγκης στο σπίτι σας," γράφει το άρθρο. "Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως νερό, τρόφιμα και άλλα εφόδια για να περάσετε τις πρώτες δύο ημέρες, πριν μπορέσετε να εντοπίσετε ένα στρατόπεδο προσφύγων χωρίς ζόμπι (ή, σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, θα κερδίσετε λίγο χρόνο μέχρι να είστε σε θέση να πάτε σε ένα καταφύγιο εκκένωσης ή να αποκατασταθούν οι γραμμές χρησιμότητας)".
Άλλα στοιχεία που πρέπει να έχετε κρυμμένα σε ένα τέτοιο σετ είναι φάρμακα, κολλητική ταινία, μία μπαταρία ραδιοφώνου, ρούχα, αντίγραφα των σημαντικότερων εγγράφων και κουτί πρώτων βοηθειών.
"Μόλις κάνετε το κουτί έκτακτης ανάγκης σας, θα πρέπει να καθίσετε με την οικογένειά σας και να καταλήξετε σε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης", συνεχίζει το άρθρο. «Αυτό περιλαμβάνει, μέρη που μπορείτε να πάτε και ποιον θα καλούσατε αν άρχισαν να εμφανίζονται ζόμπι έξω από την πόρτα σας. Μπορείτε επίσης να υλοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα, αν υπάρχει πλημμύρα, σεισμός ή άλλη έκτακτη ανάγκη".
Η ιδέα πίσω από την καμπάνια αυτή προήλθε από τις ανησυχίες για το φόβο της ακτινοβολίας μετά το σεισμό και το τσουνάμι που συγκλόνισε την Ιαπωνία το Μάρτιο. Ο εκπρόσωπος του CDC, Dave Daigle είπε στο FoxNews.com ότι κάποιος είχε ρωτήσει τους υπαλλήλους του CDC, αν τα ζόμπι αποτελούσαν μια ανησυχία λόγω του φόβου της ακτινοβολίας στην Ιαπωνία.
«Είναι το είδος ειρωνικής εκστρατείας," δήλωσε ο Daigle την Τετάρτη. «Μιλούσαμε για την ετοιμότητα σε περιπτώσεις τυφώνων και κάποιος διαμαρτυρήθηκε ότι βγάζαμε προς τα έξω συνεχώς τα ίδια μηνύματα."
Αν και οι μετρήσεις δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, ο Daigle είπε ότι έχει γίνει το πιο δημοφιλές άρθρο του blog του CDC σε μόλις δύο ημέρες.
«Οι άνθρωποι είναι τόσο κολλημένοι με τα ζόμπι», είπε. «Η ιδέα είναι να περάσουμε το μήνυμά μας σε ένα ακροατήριο ή σε ένα κομμάτι που ποτέ δεν θα φτάναμε με τα τυπικά μηνύματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου