Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Δεν μασάμε κ. Πρόεδρε, ΟΧΙ!

Γράφει ο Δευκαλίων
Εκεί φθάσαμε λοιπόν. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα αφού πρώτα με τις αποφάσεις τους έφεραν την κατάσταση στο χείλος της καταστροφής, τώρα και προκειμένου να αποφευχθεί η άμεση καταστροφή ζητάνε πρώτα άφεση αμαρτιών για όλα όσα έκαναν μέχρι σήμερα. Κατόπιν, την άδεια να συνεχίσουν την... ίδια ανάλγητη πολιτική με πιο έντονους και εξοντωτικούς ρυθμούς.
Και από πού ζητάνε άφεση αμαρτιών και άδεια να συνεχίσουν την ίδια πολιτική; Από αυτούς τους οποίους μέχρι πρόσφατα κατηγορούσαν περίπου σαν ανθέλληνες και προδότες. Εκεί κατάντησαν...
Όταν πριν από ακριβώς ένα χρόνο ψήφιζαν όλοι μαζί (Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Καρατζαφέρης και Ντόρα Μπακογιάννη) το περιβόητο μνημόνιο, η κοινή τους θέση ήταν η εξής. «αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε το μνημόνιο για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και να μην χαθούν οι καταθέσεις».
Τώρα, μετά ένα χρόνο έρχονται και λένε «Ψηφίστε μαζί μας το νέο μνημόνιο για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και να μην χαθούν οι καταθέσεις». Τόσο απλά. Αποτύχαμε αλλά συνεχίζουμε στην ίδια πολιτική και θα την ψηφίσετε και εσείς, θέλετε δεν θέλετε, γιατί είμαστε μάγκες και ξέρουμε και εκβιάζουμε.
Αύριο στην περιβόητη σύσκεψη που συνεκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου, θα παιχθεί μία από τις τελευταίες πράξεις του δράματος Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα εκβιάσει, αλλά θα εισπράξει ένα ηχηρό ΟΧΙ! Άλλωστε που να πεις ΝΑΙ σ’ αυτούς που έφεραν την πατρίδα μας έρπουσα και ικέτισσα στα σκαλιά του ΔΝΤ, που πήραν από τους γέρους τα 50αρικα για να κάνουν οικονομική πολιτική. Που ξεπούλησαν όποια έννοια εθνικής κυριαρχίας υπήρχε ακόμα. ...
Δεν γίνεται! Αν δεν είναι δυνατόν να σωθούμε και πρέπει να πιούμε το ποτήρι της χρεοκοπίας, καλύτερα να το πιούμε τώρα που έχουμε ακόμα μερικά υπάρχοντα για να αντιμετωπίσουμε την θύελλα που έρχεται. Μετά από ένα χρόνο θα είναι πολύ χειρότερα αφού δεν θα έχουμε ούτε ένα κουρέλι για να σκεπαστούμε από το κρύο του χειμώνα.
Με αυτά τα λίγα σας στέλνουμε την απάντηση μας αγαπητοί «σύντροφοι»: Δεν μασάμε κ. Πρόεδρε, ΟΧΙ!
ΥΓ Να δείτε ότι μόλις εισπράξουν το ΟΧΙ και καταρρεύσει το σκηνικό του εκβιασμού θα υλοποιήσουν μόνοι τους ότι έχουν σχεδιάσει. Είναι ακόμα πολλά τα λεφτά που μπορούν να πάρουν απ’ όλους εμάς. Δεν θα τα αφήσουν γιατί ηττήθηκαν μία φορά επικοινωνιακά. Θα πουν, δυστυχώς δεν βγήκε. Δεν χάλασε ο κόσμος, συνεχίζουμε ως έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου