Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Γυμνοί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Δείτε βίντεο από την περυσινή εκδήλωση

Δήμαρχε θα συμμετάσχεις ;
Η 4η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία (World Naked Bike Ride) θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του..
 πλανήτη στα αυτοκίνητα και τη ρύπανση που δημιουργούν.
Αντιμετωπίζουμε την... κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας, εκθέτοντας την τρωτότητα που αντιμετωπίζεται από τους ποδηλάτες και τους πεζούς στους δρόμους μας, καθώς και στις αρνητικές συνέπειες που όλοι αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της εξάρτησης από το πετρέλαιο και των άλλων μορφών μη ανανεώσιμης ενέργειας.

Η ετήσια συμμετοχή της Θεσσαλονίκης είναι επιβεβλημένη διότι η έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής την έχει οδηγήσει να είναι η πιο μολυσμένη σε μικρό-σωματίδια πόλη στην Ευρώπη. Το κυκλοφοριακό, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της πόλης μας. Η αντιστοιχία πρασίνου ανά κάτοικο είναι μόλις 2τμ, ενώ η Βόννη έχει 35τμ και το ευρωπαϊκό ελάχιστο όριο για μια βιώσιμη πόλη είναι 9τμ. Τα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, τραπεζοκαθίσματα, διαφημιστικές πινακίδες. Ο ελεύθερος δημόσιος χώρος έχει συρρικνωθεί, οι πλατείες είναι κατ’ όνομα, ενώ η ΔΕΘ, το 3ο Σώμα Στρατού και τα Στρατόπεδα κινδυνεύουν να χτιστούν αντί να παραδοθούν, ως Μητροπολιτικά πάρκα, πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής. Η άσκοπη χρήση του ΙΧ είναι 9 φορές περισσότερη στην Ελλάδα για αποστάσεις μικρότερες του ενός χιλιόμετρου, ενώ η χρήση του ποδηλάτου στο σύνολο των μετακινήσεων είναι μικρότερη του 1%.
BINTEO
Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο και το ποδήλατο πόλεις. Επίσης μαζί μας συμμετέχουν ομάδες με Skateboards, Rollers και Πατίνια που δείχνουν μια άλλη πλευρά της εναλλακτικής μετακίνησης στην πόλη.
http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_6765.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου