Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πρωτοφανής εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία.

Financial TimesΠρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην ελληνική οικονομία προαναγγέλλουν οι Financial Times σε σημερινό δημοσίευμα τους την Δευτέρα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα οδηγήσει σε πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, όπως η συμμετοχή στην ...
είσπραξη των φόρων και στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ως αντάλλαγμα για την χορήγηση νέας δανειακής στήριξης προς την Αθήνα.
Όπως   αναφέρει η εφημερίδα, άτομα που συμμετέχουν στις συνομιλίες δήλωσαν ότι η δέσμη μέτρων θα περιλαμβάνει και κίνητρα για τους ιδιώτες κατόχους ελληνικού χρέους να προχωρήσουν εθελοντικά στην επέκταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των ομολόγων, καθώς και ένα νέο γύρο μέτρων λιτότητας.
Αξιωματούχοι ελπίζουν ότι το ήμισυ των 60 - 70 δισ. ευρώ νέας χρηματοδότησης που θα χρειασθεί η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2013 θα μπορούσε να αποδοθεί με νέα δάνεια.
Σύμφωνα με το σχέδιο, ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού θα μπορούσε να καλυφθεί από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και την αλλαγή στους όρους αποπληρωμής του υφιστάμενους χρέους για τους ιδιώτες ομολογιούχους.
Ωστόσο, οι Financial Times υπογραμμίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να αντιτίθεται σε οιαδήποτε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «πιστωτικό γεγονός».
Πάντως, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχει στις συνομιλίες, υποστήριξε πως οι αντιρρήσεις της ΕΚΤ μπορούν να ξεπεραστούν αν η αναδιάταξη του χρέους είναι δομημένη σωστά.
http://neoskosmos.com/news/el/node/14689

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου