Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τι κρύβεται πίσω από τον όρο “τεχνική βοήθεια”;

Διαβάζουμε  στο ΒΗΜΑ ότι, το νέο πακέτο  των 65 δις  περιλαμβάνει νέα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ θα δοθούν με αντάλλαγμα την υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση πρόσθετων μέτρων αύξησης των δημοσίων εσόδων και την αποδοχή μιας άνευ προηγουμένου εξωτερική εποπτεία για την τήρηση του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
«Το πρόγραμμα θα...
προβλέπει νέα δάνεια και επιπλέον τεχνική βοήθεια από την ΕΕ, που θα φθάνει μέχρι την εμπλοκή της ΕΕ στην πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», δήλωσε στο πρακτορείο ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ υπό τον όρο ότι δεν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.
Η τεχνική βοήθεια -ο όρος είναι κατ ευφημισμό – καλύπτει  λεκτικά την δυνατότητα που θα παρέχει η ελληνική κυβέρνηση σε όλους αυτούς του αγύρτες να εισπράττουν κατευθείαν τα λεφτά  των αποκρατικοποιήσεων και ταυτόχρονα να επιλέγουν τους αγοραστές.
Ο εξευτελισμός της κυβέρνησης του Γιωργάκη διεθνώς είναι τόσο σαρωτικός που μέσω των FT και ενός δημοσιεύματος -που διαψεύστηκε- ζήτησαν την ίδια δυνατότητα και στα φορολογικά έσοδα του κράτους.  Με πρόσχημα την ανικανότητα εισπράξης φορών  ανησυχόντας  για τα λεφτά τους ζήτησαν  και πάλι “τεχνική βοήθεια”, πράγμα που σημαίνει ότι θα παίρνουν δηλαδή πρώτοι τα  φορολογικά έσοδα και  παρακρατούν το μερτικό τους και εμείς ζούμε με ότι μας αφήνουν.
Κατόπιν αυτών και εφόσον ισχύσουν, η φορολογική αντίσταση στο ξενόφερτο χαράτσι  και η αντίσταση άνευ όρων στις αποκρατικοποιήσεις  και στην κυβέρνηση Παπανδρέου είναι εθνικό καθήκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου