Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Χάος με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια



Σε ένα αλαλούμ που μοναδικός χαμένος θα είναι για πολλοστή φορά ο πολίτης του Βορείου Αιγαίου, κινδυνεύει να μετατραπεί η υπόθεση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Χίου και των υπολοίπων νησιών της περιφέρειας, με τη βόρεια Ελλάδα και αυτό γιατί από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες εκμεταλλευόμενες το... κενό που έχει προκύψει μετά τον ανασχηματισμό και με δεδομένη την κατάργηση του Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, επιχειρούν να «παίξουν» με τους δικούς τους όρους.
Έτσι αυτή τη φορά παραμένει άγνωστο το τι ακριβώς θα γίνει με τη δρομολόγηση του πλοίου «Αίολος Κεντέρης», στη γραμμή Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη – Χίος, αφού η εταιρεία τελικά άλλαξε τα σχέδιά της, ισχυριζόμενη ότι το δρομολόγιο δεν επιφέρει κανένα κέρδος.
Κατηγορηματική για τη συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά και για το θέμα της ενδοεπικοινωνίας των νησιών ήταν σε δηλώσεις της στο «κ», η μέχρι πρότινος υφυπουργός ΥΘΥΝΑΛ, Ελ. Τσουρή, η οποία τόνισε ότι ισχύουν οι αποφάσεις που είχε υπογράψει.
«Δεν είναι δυνατόν μία εταιρεία έχοντας κοινοποιήσει στα Λιμεναρχεία τα δρομολόγιά της, ξαφνικά να αλλάζει σχεδιασμό με το «έτσι θέλω». Η απόφαση που έχω υπογράψει, ισχύει στο ακέραιο και για την τροποποίησή της, πρέπει να γίνει ανάκληση από το νέο υπουργό, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής», ανέφερε η Ελ. Τσουρή ενώ έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για επιβολή προστίμων εάν οι εταιρείες δεν πράξουν στο ακέραιο τα όσα έχουν υπογράψει.
Προς το παρόν πάντως όπως όλα δείχνουν, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες πραγματοποιούν τα δρομολόγια με τους δικούς τους όρους, την ίδια ώρα που το γραφείο του νέου Υπουργού δηλώνει άγνοια για το συγκεκριμένο ζήτημα.
«Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Υπουργός θα έχει ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα της ακτοπλοΐας και θα είναι σε θέση να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, σεβόμενος τις ανάγκες των ακριτών», σχολίασε στο «κ», το γραφείο του Μιχ. Χρυσοχοϊδη, μη αντιλαμβανόμενοι και οι ίδιοι ότι στις αρχές Ιούλη θα έπρεπε να έχει επιλυθεί ήδη ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τη σύνδεση των νησιών με τη Βόρειο Ελλάδα.
kounoupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου