Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχουν χρήματα για τα… καύσιμα των τανκς.

Στις χώρες που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα, ούτε τα… τανκς δεν μπορούν να έχουν τον «παρεμβατικό» ρόλο που θα επιθυμούσαν ενδεχομένως ορισμένοι νοσταλγοί του χάους και της πολιτειακής ανωμαλίας.
Αν δούμε πιο ψύχραιμα την εκτίμηση που διατύπωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην «El Mundo», θα διαπιστώσουμε ότι η εικόνα που περιγράφει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δεν είναι και τόσο εκτός πραγματικότητας. Η Ελλάδα πτωχεύει. Οι πολίτες τρέχουν πανικόβλητοι στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους. Οι τράπεζες πρέπει να προστατευτούν, γιατί χωρίς καταθέσεις…
καληνύχτα. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν. Και έτσι, επιστρατεύονται τα τανκς. Όχι για να καταλύσουν το πολίτευμα, όπως σε άλλες, σκοτεινές εποχές, αλλά για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τα πλήθη των πανικόβλητων καταθετών.
Μια ακόμη σοκαριστική εικόνα που αφηγείται ο Θεόδωρος Πάγκαλος, θέλει απελπισμένους Έλληνες να πέφτουν από τα παράθυρα, προφανώς για να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Ενώ στα εμπορικά καταστήματα δεν θα κυκλοφορεί ψυχή, αφού κανείς δεν θα έχει χρήματα για να αγοράσει.
Η περιγραφή του Θεόδωρου Πάγκαλου, τουλάχιστον στο σκέλος των… τανκς, πάσχει στην κοινή λογική. Για να κινηθούν τα τανκς, απαιτούνται καύσιμα. Πώς να τον προμηθευτεί όμως ο ελληνικός στρατός, από τη στιγμή που με την πρόσφατη φοροεπιδρομή που ανακοινώθηκε, λεφτά… δεν υπάρχουν;
http://www.statesmen.gr/32925/orthopetalies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου