Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αυτή είναι η είδηση των ημερών κι όχι τα "επεισόδια".

Θα μας επιτρέψετε -ως taxalia- να μένουμε στην ουσία και να μην μας αποσπούν την προσοχή οι κροτίδες και τα καπνογόνα. Δεν ξεχναμε ότι αυτές τις μέρες πέρασε ένα ν/σ με 170 σελίδες γεμάτες φόρους ! Αλλά και...

Αντιγράφουμε λοιπόν από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, αν και η είδηση υπάρχει παντού:

Από την περασμένη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ημέρα κατάθεσης του εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή, ισχύουν οι αυξήσεις στη φορολογία των...
τσιγάρων και του υγραερίου.


Οι τιμές των φτηνών τσιγάρων προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 40-50 λεπτά το πακέτο, καθώς το ελάχιστο συνολικό ποσό Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβάλλεται στα τσιγάρα ορίζεται σε ποσοστό 95% του συνολικού Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβάλλεται στη Σταθμισμένη Μέση Τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων, αντί του 75% που ίσχυε έως σήμερα.

Επίσης, από τις 27 Ιουνίου ισχύουν οι αυξήσεις της φορολογίας σε:

- Πετρέλαιο εξωτερικής καύσης (Fuel oil - μαζούτ), από 19 σε 38 ευρώ, ο τόνος.

- Υγραέρια (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων αυτοκινήτων αυξάνεται ο ΕΦΚ, από 125 σε 200 ευρώ ο τόνος. Υγραέρια (LPG) και μεθάνιο που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης και για άλλες χρήσεις, ο φόρος αυξάνεται από 13 σε 60 ευρώ ο τόνος.

-Υγραέρια (LPG) και μεθάνιο που προορίζονται για βιομηχανική, βιοτεχνική και εμπορική χρήση σε κινητήρες (πλην αυτοκινήτων) αυξάνεται από 41 σε 120 ευρώ ο τόνος.

Η επιβολή φόρου ύψους 1,5 ευρώ, ανά γιγατζάουλ, στο φυσικό αέριο θα επιβληθεί από την 1η Σεπτεμβρίου.
............
Το καταλάβατε;

Θυμάστε που λέγαμε, ότι, μόλις βάλει πολύς κόσμος υγραέριο, θα αυξήσουν τη φορολογία;

Αυξάνεται ο φόρος στο υγραέριο κίνησης, από 125 ευρώ ο τόνος, δηλαδή 12,5 λεπτά το λίτρο σε 200 ευρώ ο τόνος, δηλαδή 20 λεπτά το λίτρο. Όταν αυξάνεται ο ΕΦΚ, αυξάνονται και τα υπόλοιπα κι έτσι, η τιμή του υγραερίου κίνησης, θα ανέβει κατά 20 λεπτά τουλάχιστον. Δηλαδή θα πάει από 70 περίπου λεπτά, στα 90 και πιθανώς στο 1 ευρώ το λίτρο. Δεδομένου ότι "η κίνηση ενός οχήματος με υγραέριο αυξάνει την κατανάλωση κατά 20%, η αύξηση της τιμής του καυσίμου την καθιστά ελάχιστα λιγότερο οικονομική σε σχέση με την βενζινοκίνηση." (εδώ)



Είμαστε λοιπόν περίεργοι να δούμε, πόσο θα έχει το υγραέριο σε 1 χρόνο.
Θα μετανοιώσει ο κόσμος για το χιλιάρικο που έδωσε για τη μετατροπή;
http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_9232.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου