Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κάποιοι προσβάλλουν την νοημοσύνη των Μεσσηνίων ελαιοπαραγωγών


Για το ΠΟΠ Ελαιόλαδο Καλαμάτα αποφάσισαν οι 5 αθηναϊκές βιομηχανίες τυποποίησης και οι αλυσίδες των σουπερμάρκετ: το λάδι το καλαματιανό αξιοποιώντας το τρομερά αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου, που για ολόκληρα 15 χρόνια αγνοείτο η ύπαρξή του, θα μπορεί να συσκευάζεται σ' όλη την Ελλάδα και τα Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σίγουρα γνήσιο κι αυθεντικό!!!!
Μια ακόμη ενέργεια αντίθετη με την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική που έχει σαν πρώτο της στόχο την...
ανάπτυξη της ποιότητα όλων των προϊόντων με μπροστάρηδες τα προϊόντα προστατευόμενης γεωγραφικής προέλευσης (ΠΟΠ-ΠΓΕ).
Και μετά μας φταίει η Ευρώπη. Φταίνε οι ευρωπαίοι που δεν μας καταλαβαίνουν!!!
Η φιλοσοφία του περιορισμού της εμφιάλωσης στην γεωγραφική ζώνης παραγωγής αποτελεί από την μια το κυριότερο εργαλείο υποστήριξης της τοπικής παραγωγής και της ανάπτυξης της τοπικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας κι από την άλλη ενισχύει την δημοκρατική συμμετοχή στο σύστημα ελέγχου συμβάλλοντας στο να γίνει πιο διαφανές. Απαραίτητο στοιχείο για την διασφάλιση των καταναλωτών γύρω από την ποιότητα και την γνησιότητα του προϊόντος. Όπως κατάλαβαν και οι Κρήτες ελαιοπαραγωγοί του Λασιθίου οι οποίοι ζήτησαν την τροποποίηση των προδιαγραφών του ΠΟΠ Σητείας προβλέποντας τον περιορισμό αυτόν. Εξ άλλου με αυτούς τους στόχους οι πιο μεγαλύτερες ελαιουργικές χώρες της Ευρώπης (Ισπανία και Ιταλία) ! προβλέπουν στις προδιαγραφές των ΠΟΠ-ΠΓΕ ελαιολάδου αυτόν τον περιορισμό.
Στις διεθνείς αγορές λοιπόν τα ελληνικά λάδια ΠΟΠ-ΠΓΕ με ένα σύστημα ελέγχου σουρωτήρι, σαν αυτό που εφαρμόζεται και προτείνεται, παραδοσιακά διαφανές και αποτελεσματικό, μαζί και με την σημερινή αξιοπιστία του ελληνικού κρατικού μηχανισμού θα ανταγωνιστούν τα ξένα προϊόντα.
Και δεν είναι τυχαίο, στην πλήρη αδιαφορία του Υπουργείου και των άλλων ελληνικών αρχών, ότι οι ευρωπαϊκές αγορές είναι γεμάτες από επιτραπέζιες ελιές Καλαμάτα «μαϊμούδες» τοπικής συσκευασίας και τυποποίησης.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή στην νοημοσύνη των Μεσσηνίων ελαιοπαραγωγών και είναι ριζικά ενάντια στα συμφέροντα της Μεσσηνίας!

Δημοκρατική Αριστερά Μεσσηνίας
Οι ταχυδακτυλουργίες του Τατούλη και του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τελείωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου